≫ 

Stanković izričit, podizanje spomenika pripadnicima zločinačke OVPBM i dalje tema: Končuljski sporazum ne postoji!

Dodao je da je naša zemlja dužna da sve ugovore i dokumenta na koje se obavezala poštuje, kao i da sve svoje ustavne zakone i konvencije o nacionalnim manjinama poštuje i da primenjuje u svakodnevnom radu

  • 0

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković kazao je, povodom izjava Albanaca iz tih opština da Srbija ne poštuje "končuljski sporazum", da taj sporazum ne postoji, već samo Izjava o demilitarizaciji tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM).

Zahtev Albanaca s juga Srbije je političke prirode: Stanković otkriva šta se krije iza deklaracije

Albanci sa juga Srbije su nakon usvajanja Zakona o ratnim memorijalima u Skupštini Srbije navodili i da je Srbija "končuljskim sporazumom" amnestirala sve pripadnike takozvane OVPBM, te da nema ničeg spornog u tome da se poginulim pripadnicima te terorističke formacije podižu spomenici.

Stanković je za Tanjug objasnio da je Izjava o demilitarizaciji Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, koja postoji samo na engleskom jeziku, potpisana u Končulju 2001. godine i ponovio je da to nije končuljski sporazum.

- Izjavu o demilitarizaciji OVPBM potpisali su tadašnji šef Kancelarije NATO za SR Jugoslaviju Šon Saliven i komandanti Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe i tom izjavom regulisano je da se naoružane formacije razoružaju, polože svoje oružje i da se uspostavi mir na tom prostoru - kazao je Stanković.

Dodao je da je naša zemlja dužna da sve ugovore i dokumenta na koje se obavezala poštuje, kao i da sve svoje ustavne zakone i konvencije o nacionalnim manjinama poštuje i da primenjuje u svakodnevnom radu.

- To mi u našem svakodnevnom radu, u saradnji sa opštinama Preševo, Medveđa i Bujanovac, primenjujemo i ispunjavamo sve zadatke koji su predviđeni tim dokumentima - zaključio je Stanković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA