Izetbegović reagovao na Dodikov intervju za Telegraf: To je kost ubačena između Hrvata i Bošnjaka

Intervju predsednika Republike Srpke izazvao je brojne reakcije u BiH

  • 13

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je u intervjuu za Telegraf.rs na pitanje da li može doći do formiranja trećeg entiteta u BiH rekao da "misli da je treći entitet neko rešenje, ako hoće da ono bude dugoročno održivo". Na ovu izjavu reagovao je član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, koji kaže da je to "kost ubačena između Hrvata i Bošnjaka".

Braniću Republiku Srpsku i od Davora Dragičevića! Rekao mi je da ću plakati nad kostima svoje dece: Dodik o slučaju "David" (VIDEO)

- To je samo jedna kost ubačena između Hrvata i Bošnjaka. Taj treći entitet niko ne bi znao ni nacrtati. Kuda bi povukao linije? Dajte ga nacrtajte. On to dobro zna. Ništa neće dati Hrvatima. Evo priziva treći entitet, ali da vidimo šta bi on to od Republike Srpske dao u taj treći entitet u miraz. Nego je tamo Hrvate pomnožio s nulom, on im bira predstavnike, to su sve poslušnici Dodika, do Ustavnog suda. Dakle, takav je odnos njegov prema Hrvatima. A onda galanto zabacuje kost pričom o trećem entitetu ovde u Federaciji. Nema ništa od trećeg entiteta. Ali od ravnopravnosti ljudi, od ravnopravnosti naroda će biti itekako. I Hrvata, Srba i Bošnjaka - kazao je Izetbegović za N1.

Pogledajte intervjuu Milorada Dodika za Telegraf.rs:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    2. avgust 2018 | 12:04

    Али 63 процента земље је у српском власништву,а власници земље се изјашњавају,а не лопови исте,тј оно који сада живе на имањима Срба које су убили или протерали.

  • Ja...RS

    2. avgust 2018 | 13:50

    Mnogo su mi ravnopravni Srbi u Sarajevu i okolini npr na Ilidzi se vise koristi Arapsko pismo nego latinica a cirilice nigdje,haha Dodik kriv sto ti je Mostar podijeljen vise id 25 godina moj El Bake.

  • Wien

    2. avgust 2018 | 12:01

    Treci entitet je realnost....ionako u Hercegovini su vam i skole podijeljene iako su pod jednim krovom...a Srpska je suverena..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA