≫ 

Srbi se dozvali pameti: Još desetorica njih napustili su Kosovske snage bezbednosti

Napuštanje KSB-a koordinisano je i dobro organizovano, te da može da se nastavi u narednom periodu, pogotovo u oblasti severnog Kosova u kom je većinski prisutno srpsko stanovništvo

  • 55

Osipanje Kosovskih snaga bezbednosti (KSB) i dalje se nastavlja, pre svega zbog odluke pripadnika srpske zajednice da istupe iz te oružane formacije. Prema poslednjoj informaciji Gazete Metro, više od 10 mladića napustilo je njihove redove!

Niko neće moći da spreči pravo Kosova da ima svoju vojsku: Tači vodi razgovore o povratku Srba u KBS

Srpski pripadnici KSB na ovaj korak se odlučilo odmah po primanju julske plate. Izvori kosovskog portala objašnjavaju da su to mahom mladići koji dolaze iz regiona Uroševca, Gnjilana i Lipljana, ali i iz Gračanice.

Prema njihovom pisanju, napuštanje KSB-a koordinisano je i dobro organizovano, te da može da se nastavi u narednom periodu, pogotovo u oblasti severnog Kosova u kom je većinski prisutno srpsko stanovništvo.

Foto: mksf-ks.org

Ibrahim Gaši, portparol Ministarstva bezbednosnih snaga Kosova tvrdi da napuštanje redova KSB nisu masovna pojava kao što su bila u ranijem periodu.

On je dodao da su sa ovim fenomenom upoznati i pripadnici saradnici iz međunarodnih organizacija, uključujući i NATO.

Da podsetimo, u toku prošlog meseca kosovska policija uhapsila je petoricu Srba zbog sumnje da su vršili pritisak na članove svoje zajednice da napuste KSB.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sličnog je mišljenja i predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, prema kome iza svega stoji Beograd.

Iz Beograda, predsednik države Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručili su da Albanci vrbuju siromašne mladiće, da im prete i zastrašuju ih kako bi im se pridružili, kao i da ih i krivični zakonik Srbije obavezuje na kaznu do deset godina zatvora za one koji se priključe stranoj, ilegalnoj, oružanoj organizaciji.

VIDEO: Kosovo u 21. veku - Albanci KAMENOVALI Srbe koji slave slavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Davor

    2. avgust 2018 | 18:33

    Nisu ni trebali biti tamo. Kako su se uopšte i odlučili na to?

  • Kosta

    2. avgust 2018 | 19:13

    I oni koji su mislili da će služenjem u kosovskoj polici steći neke privilegije, osvestili su se i shvatili na kojoj strani treba da budu.Izlaze iz policije, nisu ni trebali da budu tamo.

  • Jaca

    2. avgust 2018 | 22:03

    Srpska vojska ne treba da odustaje, mora da ubedjuje mladice da ostanu, jer se Kosovo mora braniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA