≫ 

Bespilotne letelice, borbena vozila i raketni sistemi: Kakvo oružje Kina nudi Srbiji (FOTO)

U sedištu kompanije "Norinko", koja proizvodi oružje za kopnenu vojsku, ponuda je je predstavljena u nekoliko tematskih celina

  • 12

Bespilotne letelice, borbena vozila i raketni sistemi samo su deo arsenala koji je u Pekingu predstavljen srpskoj vojnoj delegaciji, na čelu sa ministrom odrane Aleksandrom Vulinom, koja je prošlog meseca boravila u Kini, piše današnja "Politika".

Za Vulina je odlikovanje zločinaca iz Oluje znak da Hrvatska ima problem sa zdravim razumom: To je politika zatiranja Srba!

U sedištu kompanije "Norinko", koja proizvodi oružje za kopnenu vojsku, ponuda je je predstavljena u nekoliko tematskih celina.

U prvoj sali su oklopna vozila - od patrolnih, preko velikih transportnih točkaša, do tenka MNT-2000, naoružanog moćnim topom kalibra 125 mm. Među sredstvima, u kategoriji onih koje nema Vojska Srbije, izdvaja se lovac na tenkove "CT", oklopno vozilo točkaša opremljen topom kalibra 105 mm.

Predstavljanje oružja srpskoj delegaciji - Foto: mod.gov.rs

U sali sa streljačkim naoružanjem ima svega - od pištolja, preko automatskih pušaka, do teških mitraljeza, i to u ruskim i NATO kalibrima, kao i "snajperskih" bacača granata.

Jedna tematska celina posvećena je sistemima PVO, a u dvorani posvećenoj artiljeriji izložene su haubice, slične našim "Norama" i višecevni bacači raketa, među kojima i AR-3, koji se može opremiti dvema vrstama raketa zemlja-zemlja, dometa do 130 km ili 280 km.

U kompaniji CPMIEC u Pekingu, gostima iz Srbiije prikazani su protivvazduhoplovni sistemi srednjeg i malog dometa "FM-3000" i "FK-3".

Predstavljanje oružja srpskoj delegaciji - Foto: mod.gov.rs

Komandna vozila, radari i lanseri postavljenu su u ograđenom kompleksu zgrada.

Delegaciji iz Srbije prikazano je, između ostalog, više modela bespilotnih letelica, uključujući i one opremljene vođenim bombama i raketama za napad na ciljeve na zemlji, navodi "Politika".

VIDEO Rusi predstavili najnovije nuklearno naoružanje:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubiša

    6. avgust 2018 | 12:29

    Držmo se mi Kine,jer od Rusa nema ništa.Kina je možda tehnološki i najjača svetska sila,ekonomski svakako...a i veći su nam prijatelji nego ''braća'' Rusi.

  • Karl

    6. avgust 2018 | 11:52

    Sve je to ok, ali probajte to na onima što žare i pale svetom, pa kad vidimo kako ih to oružje trebi, da se i mi ovajdimo kupovinom.

  • Bern

    6. avgust 2018 | 13:03

    Postali smo tržište za naoružanje ali koliko nam to sve znači u ovom trenutku,u ovoj komplikovanoj političkoj i ekonomskoj,državi možda znači ali ne i narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA