• 34

Rezolucija 1244 postoji skoro dve decenije, a mi ne znamo njene štetne delove: Srbiji ovi članovi nikako ne ide na ruku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naime, na konferenciji za novinare sa koje se obratio naciji, skrenuo je pažnju da Rezolucija 1244 sadrži i nepovoljne stvari po nas, koje nikada nisu pročitani narodu

  • 34

Rezolucija 1244 doneta je na sastanku Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 10. juna 1999. godine, sa ciljem političkog rešenja krize na Kosovu, nakon bombardovanja, očuvanja međunarodnog mira, bezbednosti  i osiguravanja slobodnog povratka izbeglica i raseljenih lica u dvoj dom. Međutim, ispostavilo se da do danas postoje delovi rezolucije koji su se namerno držali "po strani".

Vučić o rešenju statusa Kosova: Preuzeo bih odgovornost sam, ali mi ne dozvoljava ustav! Građani će doneti odluku na jasno postavljeno pitanje (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naime, na konferenciji za novinare sa koje se obratio naciji, skrenuo je pažnju da Rezolucija 1244 sadrži i nepovoljne stvari po nas, koje nikada nisu pročitani narodu.

Kao problematični delovi Rezolucije 1244 , prema njegovim rečima, izdvajaju se dva člana, Član 3 i Član 11.

- Članom 3 se potvrđuje odgovornost SRJ za krizu, poziva se da prekine nasilje na KiM i da poverljivo započne povlačenje snaga. A najveći problem po nas, a Albanci srećom nisu znali da na pravi način to iskoriste, je Član 11, u kojem se ostavlja mogućnost da se građani Kosova izjasne o statusu na referendumu. Devet godina od Rambujea Albanci bez pravno validnog referenduma doneli su odluku pozivajući se na odluku iz 1999., koja je bila protivpravna u svakom pogledu - objasnio je on.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Vučić je podsetio da se u Rezoluciji ne pominje Srbija, već SRJ, koju smo izgubili 2006. godine „mudrom“ politikom državnog rukovodstva Srbije.

- Kako smo uspeli, ne razumem ni danas - dodao je on, nazivajući to zabadanjem sebi i sopstvenom narodu nož u srce zahtevom MSP, obraćajući se neodgovornim pitanjem sudijama koje postavljaju zemlje koje su u većini priznale nezavisnost Kosova.

- Da neko bude tako neodgovoran, kao da je namerno hteo da zabije nož u srce, ne mogu da shvatim. Mislite da se ne plaća cena za pogrešne poteze iz prošlosti? Da li mislite da mogu da kažem da je to bila neka druga Srbija, mislite da sam mogao da kažem pustite sve dugove ranijih vlasti, mi moramo da ih vraćamo, a plaćaćemo iz mnogo godina, kao i ovo oko Kosova - rekao je on.

Prema njegovim rečima, pozivamo na kontituitet Srbije u odnosu na SRJ u vezi sa Rezolucijom 1244, ali to niko neće da sluša, koliko god mi ponavljali.

- Za razliku od njih koji su išli da se dodvoravaju po centrima moći, ja sam o rezoluciji 1244 govorio i Pensu, Merkelovoj i Makronu. Sve to ima u službenim beleškama. Oni ni da pomenu nisu smeli - rekao je Vučić.

Čitav dokument pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala iz Banata

    Признавањем независности Косова, признат је и ТЕРОРИЗАМ КАО ЛЕГИТИМНИ ОБЛИК ПОЛИТИЧКЕ БОРБЕ...Мислим да овога, већина светских и наших политичара - није свесна...!! Све државе које су фактички признале Косово признале су ТЕРОРИЗАМ...Постаљам питање има ли сада ПРАВО и држава СРБИЈА да користи методе ТЕРОРИЗМА, које су изједначене са правним методама...? Смемо ли и ми сада да убијамо кога хоћемо и када хоћемо ради остваривања наших политичких циљева...? Што да не...? Сада је то ЛЕГАЛИЗОВАНО...На таквим методама је и Косово - стекло НЕЗАВИСНОТ...па можемо и МИ ( у Србији) да оспоравамо тако стечену "независност" ТЕРОРИСТИЧКИМ МЕТОДАМА, јер је то сада потпуно ЛЕГАЛИЗОВАНО према одлуци великих сила...!!!

  • stvarno?

    ne samo 1244 vec milion drzgih srvari nisu poznati narodu. i skoro svaki intervju koji daju i vuchic i ostali su nejasni i narod ne zna o chemu se radi. da li ce nekad biti unesheno jasnoce da svaki gradjanin zna o chemu prichate?

  • Љиљана

    Шта знамо и да ли нам је речено шта НИЈЕ добро по Србију Бриселским споразумом 1 и 2? Што ниједан уговор са странцима није обелодањен, Александре Вучићу?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima