Nacrt statuta ZSO ispred Vučića i Tačija na sledećem sastanku

O nacrtu statuta ZSO se oglasila EU

  • 42

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič kaže da će nacrt statuta Zajednice srpskih opština (ZSO) biti razmatran na predstojećem sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija u Briselu, piše prištinski Zeri.

Vučić o rešenju statusa Kosova: Preuzeo bih odgovornost sam, ali mi ne dozvoljava ustav! Građani će doneti odluku na jasno postavljeno pitanje (FOTO) (VIDEO)

Kosijančić je za Zeri rekla da će se sastanak održati nakon što Upravljački tim za uspostavljanje ZSO zvanično obavesti EU o rezultatima svog rada, navodi se u pres klipingu Unmika.

- Mi shvatamo da se na tome još radi - navela je Kocijančić.

Prištinska Koha ditore navodi da je šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Prištine i Beograda, Avni Arifi, rekao da će, prema sporazumu koji je postigla prethodna kosovska vlada, nacrt statuta o ZSO prvo biti predstavljen obema stranama u Briselu, dodaje se u pres klipingu Unmika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ded

    7. avgust 2018 | 17:46

    Rok za ZSO je prosao, ovo sada oni zele da izvade kestenje iz vatre.

  • Drasko

    7. avgust 2018 | 19:47

    Nadam se da ćemo uskoro konačno videti šta stoji u predlogu Statuta ZSO kojisu napisali pravni stručnjaci u Prištini i koliko jeon prihvatljiv za Srbe na KiM.

  • Milos

    8. avgust 2018 | 08:21

    Ajde konacno da vidimo taj nacrt statuta, koji je davno trebao biti sproveden.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA