Pacoli nagovestio kada možemo da očekujemo kraj dijaloga Beograda i Prištine: Pozvao i Angelu Merkel da se priključi finalu razgovora

Pacoli je pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da se uključi u rešavanje "otvorenih pitanja između zemalja na Zapadnom Balkanu"

  • 10

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli procenjuje da će dijalog Beograda i Prištine biti završen do februara naredne godine i poziva nemačku kancelarku Angelu Merkel da se uključi u rešavanje problema u regionu, prenose prištinski mediji.

Razmenjivao sam ideje sa Merkel: Vučić o saznanjima Telegrafa da je nemačka kancelarka pripremila plan za Kosovo (VIDEO)

- Namera je da Srbija prizna Kosovo, ali ne znam da li to mogu nazvati emotivnim priznanjem, već garancijom da Srbija neće ometati izgradnju države, slobodu kretanja ljudi i robe. Kao i da Srbija neće ometati koegzistenciju Kosova sa Srbijom, kao što Kosovo postoji uporedno sa drugim zemljama u regionu - rekao je Pacoli za prištinski RTK, a navodi se u pres klipingu Unmika.

Pacoli je pozvao nemačku kancelarku Angelu Merkel da se uključi u rešavanje "otvorenih pitanja između zemalja na Zapadnom Balkanu", dodaje prištinska Bota Sot.

- Uvek sam smatrao da je, osim što je veliki lider, Angela Merkel i genijalna žena. Njena konstruktivnost, pravednost i moć da rešava probleme čine da je njeno ukljucenje u rešavanje balkanskih problema neophodno - naveo je Pacoli.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. avgust 2018 | 19:15

    Pacov da Nam kroji sudbinu e nece moci

  • Simon

    7. avgust 2018 | 17:09

    Pacoli ne otimaj tudje,vrati Srbiji. I srpskom narodu njegovo i nitko i nikada neće imati protiv Albanaca,pa niti potrebe da Merkelovca ili netko sličan posreduje.

  • Agar

    7. avgust 2018 | 16:57

    Dobro je da bar neko zna kraj svega ovog,kad naši ne kažu onda da saznamo od drugih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA