Brnabić sa ambasadorom Egipta o jačanju ekonomskih i političkih veza: 110 godina diplomatskih odnosa (FOTO)

Brnabić je istakla da Srbija veoma ceni podršku Egipta na međunarodnom nivou, dodajući da dve zemlje dele istu odgovornost za očuvanje stabilnosti svojih regiona

  • 0

Premijerka Ana Brnabić ocenila je u današnjem razgovoru sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u Srbiji Amrom Alguvejlijem da naše narode vezuju tradicionalno prijateljski odnosi koji predstavljaju dobru osnovu za unapređenje saradnje na svim nivoima, a pre svega za brže povezivanje ekonomija dveju zemalja.

Podela Kosova je Dačićev predlog, a ne stav Vlade: Brnabić odgovorila da li joj smeta iznošenje pojedinačnih stavova

Brnabić je istakla da Srbija veoma ceni podršku Egipta na međunarodnom nivou, dodajući da dve zemlje dele istu odgovornost za očuvanje stabilnosti svojih regiona.

Ambasador Alguvejli ocenio je da su bilateralni odnosi Srbije i Egipta u usponu uz intenzivniji dijalog na visokom nivou, ali da ekonomska saradnja nedovoljno prati razvoj političkih odnosa.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Sagovornici su se saglasili da se konkretniji napredak u ovoj oblasti može očekivati nakon zasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, koje bi trebalo da se održi u što skorijem roku.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Ambasador Egipta naveo je da je njegova zemlja zainteresovana za jačanje saradnje u oblasti kulture, podsećajući da su u Beogradu prošlog meseca održani "Dani Egipta u Srbiji" povodom 110 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje, a kao rezultat dobre saradnje sa relevantnim institucijama u Srbiji.

(Telegrf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA