Fon Sidov za potpunu istragu trgovine organima

Savet Evrope očekuje nepristrasnu istragu navoda iz izveštaja Dika Martija

  • 0

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i izvestilac Komiteta za politička pitanja i demokratiju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Bjorn fon Sidov zauzeli su se za potpunu i nepristrasnu istragu navoda iz izveštaja Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji.

U razgovoru je pohvaljena statusna neutralnost Saveta Evrope, kao i dosledno interesovanje za poštovanje ljudskih prava i prava zajednica na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Ministarstva za KiM.

Zaključeno je da je neophodno dalje angažovanje Saveta Evrope na prevazilaženju prepreka koje postoje u rešavanju imovinskih pitanja, ne samo raseljenih, već i onih koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji.

Sa Fon Sidovom sastao se i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je u razgovoru istakao da što pre treba postići politički dogovor i naći rešenje problema Kosova i Metohije.

Bilo je reči i o dobroj regionalnoj saradnji, kako na nivou ministara, tako i nivou policije i o direktnoj operativnoj saradnji, uz konstataciju da je MUP jedini koji je potpisao protokol o operativnoj saradnji sa Euleksom.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA