Izetbegović oštro udario na Dačića: Uzalud Miloševićev učenik pokušava da povuče paralele između BiH i KiM

On tvrdi da je "isto zlo ''predvođeno Miloševićem'' pogodilo i Kosovo i BiH"

  • 46

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović odbacio je navode srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića koji je rekao da je status Republike Srpske povezan s pozicijom Kosova.

Rat klanova na Kosovu ili dimna zavesa za Srbe: Šta se krije iza sukoba Tačija i Haradinaja u vezi ideje o promeni granica?

Dačić je u sredu rekao za Prvu TV da je trebalo proglasiti nezavisnost Republike Srpske onoga trenutka kada je to učinilo Kosovo.

- To dvoje se nikako povezati ne može. Uzalud Dačić, Miloševićev učenik, pokušava da povuče paralele. BiH je rešena - rekao je Izetbegović juče u Mostaru, prenosi Hina.

On tvrdi da je "isto zlo ''predvođeno Miloševićem'' pogodilo i Kosovo i BiH", prenosi hrvatska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šonr

    9. avgust 2018 | 12:04

    Sasvim razumljiva reakcija Izetbegovića. Kao što u Srbiji branimo celovitost Srbije i on brani celovitost BiH. A Srbi iz RS jedva čekaju da uvuku Srbiju u svoje računice da im Srbija isunjava želje. Kao da nemamo dovoljno briga oko KiM.

  • molim objavite

    9. avgust 2018 | 10:51

    Sam Izetbegović je kriv za ono za šta optužuje Dačića- i Izetbegović sam glupo povlači paralele između BiH i Kosova i podržava tzv. nezavisno Kosovo. A Dačić je nesvesno naštetio samoj ideji koju zastupa kroz uvlačenje BiH u celu ovu priču. Takvim poređenjima se stvara strah da bi podela Kosova dovela do rata u Raškoj i BiH. To se već uveliko koristi kao argument u stranim medijima protiv podele Kosova.

  • Mladic

    9. avgust 2018 | 09:36

    I Kosovo i Bih su po jednom pitanju isti Kosovo su sipci uz pomoc amera i svaba oteli Srbima Turci su Bosnu poislamili kad su izvrsili agresiju na balkan tako da je i Bih i Kosovo Srpsko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA