≫ 

Sada je momenat da se reši pitanje Kosova, svako odlaganje može samo da šteti Srbiji

- Ne postoji nikakvo obrazloženje da bi Srbiji svako odlaganje ovog pitanja u budućnosti moglo da ide u korist - rekao je diplomata Zoran Milivojević

  • 14

Odlaganje rešavanja pitanja razgraničenja Srba i Albanaca dugoročno bi moglo samo da šteti Srbiji i njenim interesima, kaže diplomata Zoran Milivojević.

Šta u EU kažu o razgraničenju: Tači i Vučić su imali "intenzivan i produktivan razgovor o okvirima sporazuma"

On smatra da nije izvesno da će međunarodne okolnosti za rešavanje tog pitanja biti povoljnije nego što su u ovom trenutku.

- Sada je momenat da se to reši, ne postoji nikakvo obrazloženje da bi Srbiji svako odlaganje ovog pitanja u budućnosti moglo da ide u korist - rekao je Milivojević za TV Pink.

On je ocenio da je, kada je izašao sa stavom o razgraničenju, predsednik Srbije imao u vidu sve rizike sa kojima će u budućnosti Srbija biti suočena na političkom, ekonomskom i demograrsfkom planu i sa kojima je, kaže, nedavno upoznao i javnost u Srbiji.

VIDEO: Kamenovana škola u Rabovcu na Kosovu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    10. avgust 2018 | 21:37

    Наш народ каже: "стрпљен-спашен". Зашто се сада жури, кад проблем траје око 200 година. Што сад да ломимо преко колена? Нас је Јозеф "разграничио" са Албанцима '45., али их је онда одржавотворио '74. Ко још нормалан може да помисли да ће се поделом Косова разграничити са Арнаутима? Господо политичари не вређајте нам здрав разум. Арнаута има по целој јужној Србији.

  • zoran

    10. avgust 2018 | 21:59

    Mnogo je zamrznutih i nerešenih sličnih situacija ( Izrael, Kipar, Tajvan i dr.) pa nije valjda da samo mi moramo da svoj problem rešimo "pošto-poto", "sad ili nikad" i da u tome loše prođemo (ne vidi se imalo dobre volje druge strane). Da je lako nije, ali je državna politkom ozbiljna stvar u čemu do sada (desetinama godina unazad) nismo baš bili nešto jaki.Iskreno ovi sadašnji se trude ali je to vrlo teško jer druga strana nema uši za njihovu priču, zna se koga oni slušaju.

  • Тодорић

    10. avgust 2018 | 20:36

    Шта сте се сви унезверили? Мора,мора сада,задњи тренутак...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA