Tači kaže da će svako odlaganje rešenja koštati: Mirna i dogovorena demarkacija granice garantuje multietničnost

On je tako reagovao na Tviteru na nedavne ocene bivšeg švedskog premijera Karla Bilta koji je kazao da "svako onaj ko govori o korekciji granice prihvata novi talas etničkog čišćenja"

  • 57

Kosovski predsednik Hašim Tači naveo je da "mirna i dogovorena demarkacija granice garantuje multietničnost", kao i da treba "realizovati međusobno priznanje i dobrosusedske odnose Kosova i Srbije", prenosi Epoka e Re.

Kadri Veselji na stadionu "Adem Jašari" u Kosovskoj Mitrovici predstavio svoj plan za ovaj grad: Prelazimo i na drugu obalu Ibra (VIDEO)

On je tako reagovao na Tviteru na nedavne ocene bivšeg švedskog premijera Karla Bilta koji je kazao da "svako onaj ko govori o korekciji granice prihvata novi talas etničkog čišćenja", prenosi list.

Tači je dodao da "će nas odlaganje previše koštati".

On je ponovio poziciju da je posvećen članstvu Kosova u NATO i EU, ali da smatra da je vreme da se zaključi poglavlje u odnosima Srbije i Kosova, koje bi, kako je naveo, dovelo do uzajamnog priznavanja.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    13. avgust 2018 | 14:54

    Ovo ce biti tezak period za nasu vlast, ali ne sumnjam da ce dobrom diplomatijom i odlucnim stavom doci do najboljeg resenja za Srbe na Kosovu i Metohiji!

  • Lidija

    13. avgust 2018 | 14:10

    Većih laži i neistina nije nikad niko izgovorio osim ovog Tačija.

  • Baki

    13. avgust 2018 | 14:46

    Hasimu Taciju je mesto u zatvoru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA