Tužan dan za vladavinu prava na Kosovu: Američki ambasador otkrio šta je uznemirujuće u vezi sa ostavkom specijalnog tužioca

Vest o ostavci Bljekaja, inače, potvrdio je glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, ali je rekao i da u tužilaštvu ne znaju razlog ostavke

  • 4

Ostavka specijalnog tuzioca loša je za vladavinu prava na Kosovu, posebno ako je usledila zbog pretnji, napisao je na svom Tviter nalogu američki ambasador u Prištini Greg Delavi.

Pakleni plan predsednika opštine Preševo: Srbiji ne damo ni pola Medveđe, nijedno selo ne sme biti otcepljeno od "Preševske doline"

Naime, prištinski mediji preneli su danas da je tužilac u kosovskom specijalnom tužilaštvu Elez Bljakaj podneo pre dva dana ostavku, a Delavi je to prokomentarisao ovako:

- Tužan dan za vladavinu prava na Kosovu kada specijalni tužilac oseti da je primoran da podnese ostavku zbog pretnji i nedostatka podrške. Posebno je uznemirujuće što je radio na slučaju masovne prevare sa penzijama - napisao je on.

Vest o ostavci Bljekaja, inače, potvrdio je glavni tužilac Specijalnog tužilaštva, ali je rekao i da u tužilaštvu ne znaju razlog ostavke.

Citirajući neimenovane izvore u pravosudnim organima kosovski dnevnik "Koha ditore", međutim, izveštava da je Bljakaj podneo ostavku zbog pretnji koje je dobijao tokom obavljanja svog posla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    15. avgust 2018 | 21:30

    Ко год почне да чачка о шиптарским злочинима и мафијашким пословима мора да буде уклоњен! Њихови судови морају да се баве само Србима, а своје да не хапсе и не осуђују! Није то никаква држава нити ће када бити!

  • Јован

    15. avgust 2018 | 20:32

    Владавину права на Косову на окупираној територији???? Па дал сте ви реални????

  • Ahmo

    15. avgust 2018 | 21:02

    Au, kako srceparajuće!!! Kao da oni kao sponzori tzv državice, ne znaju ko preti, ko kolo vodi, a ko svira .....u!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA