≫ 

Nataša Kandić pisala Hašimu Tačiju: Zašto Srbima iz Đakovice ne omogućite da ove godine posete crkvu?

Ovom prilikom molim Vas da se lično angažujete kako bi Srbi iz Đakovice 28. avgusta 2018. godine, mogli da posete crkvu i svoje kuće i da ne budu izloženi poniženju kao prethodne godine - navela je Kandić u otvorenom pismu

  • 43

Osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić pozvala je predsednika Kosova Hašima Tačija da omogući Srbima iz Đakovice da ove godine posete crkvu.

Ne smemo da budemo taoci granica koje su utvrđene u Titovoj Jugoslaviji: Tači o podeli Kosova

- Ovom prilikom molim Vas da se lično angažujete kako bi Srbi iz Đakovice 28. avgusta 2018. godine, mogli da posete crkvu i svoje kuće i da ne budu izloženi poniženju kao prethodne godine - navela je Kandić u otvorenom pismu u dnevnom listu "Danas" od ponedeljka.

Ona je u pismu navela da Tačijevo zalaganje za pomirenje Srba i Albanaca i za "multietničku državu Kosovo" ima podršku međunarodne zajednice i civilnog društva, ali da nailazi na nevericu kod kosovskih Srba koji žive u Srbiji.

Kandić je u kratkom tekstu pomenula i kako je 13. juna 1999. bila u Đakovici, kako je gledala uplašene Albance od srpske policije i lekare koji su prikupljali novac da policiji i paramilitarcima plate za život, da je ona pomogla koliko je mogla i da nikada nije dobila "veće hvala".

VIDEO: Albanci kamenuju Srbe tokom slave

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poštar

    27. avgust 2018 | 10:58

    Valjda treba da se vrate u svoje kuće.

  • Mirko

    27. avgust 2018 | 13:32

    Doslo je zadnje vreme, kad Kandicka brine o srbima.

  • Marko

    27. avgust 2018 | 12:41

    Stari prijatelji i istomisljenici su poceli i javno da pokazuju svoje prijateljstvo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA