Vulin odbrusio Ešdaunu povodom priče o razgraničenju granica: Da li se kaje zbog savetovanja OVK kako protiv Srba?

- Razgraničenje sa velikom Albanijom nije uzrok ratova na Balkanu već je posledica NATO agresije na SR Jugoslaviju - objasnio je Vulin

  • 26

Razgraničenje je posledica ratova koje Srbi nisu tražili, a ne njihov uzrok, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom izjave bivšeg visokog predstavnika za BiH, Pedija Ešdauna da su priče o promenama granica Srbije i Kosova "veoma, veoma opasne".

Ovaj stav Amerike čekamo 10 godina: Izjava Trampovog savetnika koja može da promeni sve

- Da li je razgraničenje Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva izazvalo rat ili mir? Gde je Ešdaunu bila ta pamet tokom devedesetih kada su razbijali SFRJ, ili 2008. kada su priznavali Kosovo? Da li njegovo protivljenje razgraničenju znači da se kaje što je pred kamerama na Kosovu davao savete teroristima iz OVK kako da se bore protiv Srba i da probaju da otcepe Kosovo i promene granice? - upitao je Vulin.

- Razgraničenje sa velikom Albanijom nije uzrok ratova na Balkanu već je posledica NATO agresije na SR Jugoslaviju, etničkog čišćenja Srba na Kosovu i Metohiji i priznavanja Kosova 2008. Uzrok promena granica su ratovi koje Srbi nisu ni poveli ni tražili, a ne mir koji predsednik Vučić i Srbija pokušavaju da sačuvaju za buduće generacije - istakao je ministar Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    28. avgust 2018 | 01:10

    Srbija zeli miran i stabilan region i krajnje je vreme da neko iz EU to shvati.

  • vandam

    27. avgust 2018 | 20:40

    Uvek je Ešdaunu mio novac i za njega radi sve. Nema on časti da bi se kajao.

  • MalaMu

    27. avgust 2018 | 18:23

    Svaka izjava Vulina je na mestu. Ako Vučić nije u zemlji, ne mora da znači da svako može da da sebi za pravo da komentariše i pravi nemire!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA