≫ 

Opozicija udara jako na Hašima Tačija: Hoće da mu zabrane da pregovara o "teritorijalnom integritetu Kosova" sa Beogradom

Sednica će najverovatnije biti održana 4. septembra, tri dana pre najavljenog nastavka dijaloga u Briselu, a iza čitave priče stoje Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj

  • 29

Prištinska Koha danas piše da će se dve članice vladajuće koalicije, Alijansa za budućnost Kosova premijera Ramuša Haradinaja i Nisma, Fatmira Ljimaja, pridružiti opoziciji u zahtevu za sazivanje sednice parlamenta na kojoj bi bila doneta rezolucija kojom bi se Hašimu Tačiju zabranilo da sa Beogradom pregovara o "teritorijalnom integritetu Kosova".

Opozicija na Kosovu priprema velike proteste protiv Tačija: Šta sve može da se očekuje tokom naredne runde briselskog dijaloga?

Sednica će najverovatnije biti održana 4. septembra, tri dana pre najavljenog nastavka dijaloga u Briselu.

Predsedavajući kosovskog parlamenta Kadri Veselji, koji je i predsednik najuticajnije vladajuće DPK, kritikovao je juče opoziciju zbog takvog zahteva, ocenivši takav zahtev apsurdnim i nepotrebnim.

Kadri Veselji predstavlja umerenu struju Foto: Profimedia

Istakao je da institucije ne smeju da "postanu deo tamnog scenarija, da dovode u zabludu građane i izazivaju napetost i paniku".

O njegove reči su se, međutim, oglušili koalicioni partneri Haradinaj i Ljimaj, koji je potpredsednik kosovske vlade, tvrdi Koha.

Muharem Nitaj, iz Alijanse za budućnost Kosova, stranke koju predvodi Haradinaj, potvrdio je učešće poslanika te stranke na sednici skupštine na kojoj će se na dnevnom redu naći papir koji, kako je rekao, ima za cilj da zaustave inicijativu Tačija da u Briselu pregovara o "menjanju granice", preneo je list.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан силни

    29. avgust 2018 | 13:26

    Не питате се ви шиптари ништа , већ САД-е, које су изнеле свој став .

  • era

    29. avgust 2018 | 13:14

    Haradinaj i Taci mogu da sanjaju samo nezavisnost

  • Dragan

    29. avgust 2018 | 12:53

    Poceli su da udaraju jedni na druge, sami ce sebe da uniste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA