Rampa za Pacolija iz Banjaluke! Dodik oštro reagovao: Ministar lažne države ne može biti dobrodošao u RS

- Republika Srpska nije dala saglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku - rekao je Milorad Dodik

  • 19
Predsednik RS Milorad Dodik Foto: Milena Đorđević

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, gde ga je, kako je naveo, pozvao šef diplomatije BiH Igor Crnadak "kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći".

Nova špijunska afera? Tajna obaveštajna služba BiH prisluškuje Vučića i Dodika: Teške optužbe iz Republike Srpske

- Republika Srpska nije dala saglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku - rekao je Dodik agenciji SRNA.

On je rekao da vrata nijedne institucije Republike Srpske neće biti otvorena za Pacolija.

- Potez ministra Crndaka da Pacolija pozove u Banjaluku doživljavamo kao provokaciju Republike Srpske na koju su ga nagovorili njegovi strani mentori i njegov partijski mentor Mladen Ivanić. Možda je Bedžet Pacoli najbolja mera njegovog ministrovanja i najbolji pokazatelj u čijem je interesu Crnadak radio četiri godine - rekao je Dodik.

Crnadak je za danas popodne zakazao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj će, kako je najavljeno, odgovoriti na Dodikove napade. U Banjaluci će u sredu, 5. septembra, biti održan neformalni sastanak ministara spoljnih poslova Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), najavilo je ranije spoljnih inostranih poslova BiH.

Šef diplomatije BiH Igor Crnadak pozvao je Bedžeta Pacolija u Banjaluku-Foto: A. Nalbantjan

Osim ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnadaka, koji se domaćin sastanka, učešće su potvrdili ministri spoljnih poslova Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Albanije i Kosova, dok će ostale učesnice SEECP-a zastupati zamenici ministara ili sekretari ministarstava.

Na sastanku će učestvovati i predstavnici Evropske komisije i Saveta za regionalnu saradnju. Sastanak se održava u okviru jednogodišnjeg predsedavanja BiH SEECP-u.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    3. septembar 2018 | 17:19

    Jedina prava Srpska drzava jeste Republika Srpska!!

  • Душан КРАИШНИК

    3. septembar 2018 | 16:43

    Браво Милораде

  • Dusan

    3. septembar 2018 | 19:55

    Bravo.Milorade Srbine.Ne daj arnautu da kroči na srpsku zemju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA