≫ 

Pacoli ne ide u Banjaluku zbog "pretnji predsednika Republike Srpske"

Dodik je ranije rekao da Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku

  • 84

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli neće učestvovati na sutrašnjem sastanku šefova diplomatija zemalja članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi u Banjaluci.

Ne krijemo da volimo Srbiju: Dodik u Beogradu otvorio "Dane Republike Srpske"

Kako prenosi RTK, Pacoli je učešće otkazao zbog, kako tvrdi, "pretnji predsednika Republike Srpske" Milorada Dodika, koji je rekao da Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, navodi se u pres klipingu Unmika.

- Region ne može da napreduje sa političarima poput Dodika. Njegove pretnje podsećaju nas na nedavnu prošlost radikalnih političara poput njega i na posledice takvih pretnji. Republika Kosovo ostaje posvećena regionalnoj saradnji. Pozivam zvaničnike EU, naročito Evropske komisije, da ne ćute na takve pojave - naveo je Pacoli na svom nalogu na Fejsbuku.

Pacoli - Foto: A. Nalbantjan

Dodik je ranije rekao da Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, gde ga je pozvao ministar spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Igor Crnadak, kako bi se, kako je rekao, dodvorio zapadnim centrima moći.

Dodik - Foto: Milena Đorđević

Dodik je rekao da to doživljava kao provokaciju.

- Republika Srpska nije dala saglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku - rekao je Dodik.

VIDEO: Vučić o razgovoru sa patrijarhom Irinejem i rešenju problema Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA