Beograd teži postizanju trajnog rešenja sa Prištinom, ali uz uvažavanje naših državnih i nacionalnih interesa: Vučić razgovarao sa norveškim ambasadorom (FOTO)

Predsednik Vučić je istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Norveške dobri

  • 81

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Norveške Arnea Sanesa Bjornstada, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja, posebno u svetlu nedavne posete norveške premijerke Erne Sulberg, kao i o situaciji u regionu, piše u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vreme je da mi odlučujemo o svojoj sudbini, Srbija nema vremena za gubljenje: Vučićeva poruka uoči nove runde dijaloga u Briselu

Predsednik Vučić je istakao da su bilateralni odnosi Srbije i Norveške dobri, izrazivši posebnu zahvalnost zbog velike novčane i ekspertske pomoći, koja Norvešku svrstava u najveće donatore Srbiji.

Vučić sa norveškim ambasadorom - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je izrazio nadu da će dobri politički odnosi podstaći i veću privrednu saradnju dveju zemalja, pre svega nove norveške investicije.

Vučić - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Ambasador Bjornstad je izrazio spremnost Norveške da na različite načine pomogne Srbiji na evropskom putu, kroz podršku neophodnim reformama, održivom ekonomskom rastu i stabilnom društvenom razvoju.

Bjornastad - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Predsednik Vučić je, u razgovoru sa ambasadorom Bjornstadom, istakao da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu, i da upravo zbog toga u dijalogu sa Prištinom teži postizanju stvarnog kompromisa i trajnog rešenja, ali koji podrazumeva uvažavanje naših državnih i nacionalnih interesa, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    5. septembar 2018 | 14:57

    Beograd je uvek za rešenje i kompromis.

  • micika

    5. septembar 2018 | 14:04

    Nadam se da će odnosi sa Norveškom biti još bolji u budućnosti.

  • Danica

    5. septembar 2018 | 18:11

    Тако и треба. Не одустајемо од својих интереса, а Приштина нема право да се жали јер ништа још нису урадили по питању преговора.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA