≫ 

Hitno reagujte povodom pretnji Vučiću! Apel različitih pojedinaca i udruženja sa Kosova zbog Veseljijeve provokacije

- Zabrinuti smo za bezbednost našeg predsednika i molimo i apelujemo na sve bezbedonosne strukture Kfora, UNMIK-a, EULEKS-a da stanu u zaštitu predsednika Republike Srbije tokom posete AP Kosova i Metohije - apeluju iz Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM

  • 85

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM očekuje da američka ambasada u Prištini i visoka predstavnica EU Federika Mogerini" hitno reaguju povodom otvorenih pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koje je uputio predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji.

Poseta predsednika Srbije Kosovu dovedena u pitanje? Vučić: Sutra ćemo o tome

- Zabrinuti smo za bezbednost našeg predsednika i molimo i apelujemo na sve bezbedonosne strukture Kfora, UNMIK-a, EULEKS-a da stanu u zaštitu predsednika Republike Srbije tokom posete AP Kosova i Metohije - apeluju iz Udruženja.

Direktor Kliničko-blničkog centra Kosovska Mitrovica Milan Ivanović izjavio je večeras da poruka predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nema šta da traži na Gazivodama predstavljaju jasnu pretnju i provokaciju, te da će narod na KiM razumeti ako predsednik Vučić otkaže posetu našoj južnoj pokrajini.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ivanović je za Tanjug rekao da se Srbi na KiM nadaju da će do posdete predsednika vučića ipak doći, ali će, kako je istakao za Tanjug, razumeti i ako se to ne dogodi.

Veselji je, kaže Ivanović, opravdao mišljenje koje o njemu vlada.

- Ovo je jasna pretnja i provokcija koja pokušava da spreči posetu predsednika Vučića i da destabilizuje situaciju na KiM - rekao je Ivanović za Tanjug.

On je naveo da poruka Veseljija ne ide u pravcu kompromisa i da Veselji ne govori iz svoje glave, već da prima instrukcije od svojih mentora sa Zapada.

On je rekao da predsednik Vučić ima najveći legitimitet kao nijedan političar pre njega.

Njegova strategija je, kaže, sasvim jasna - jačanje naših institucija i bolji život ljudi.

- Vučić zna da se situacija pogoršava i da ima i namera da se severni deo okupira i osvoji. Ako se situacija pogoršava, normalno je i logično da je treba rešiti odmah, a ne čekati da bude još gore - smatra on.

On je izrazio očekivanje da će se kosovske vlasti urazumiti i da će biti realizovana poseta predsednika Vučića.

- Pokušavaju da nas zaplaše. Predsednik ovde mora da bude, on je naš predsednik, a mi imamo pravo i obavezu da se zajedno borimo i da zaštitimo našeg predsednik, kao i on nas - poručio je Ivanović.

Foto: Flickr/Estonian Foreign Ministry

Veselji je danas izjavio da je Priština izdala dozvolu za posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali da ta odluka, u slučaju destabilizacije, može biti i promenjena.

- Ako odlučimo da ne dođe, Vučić neće ući na Kosovo - reko je Veselji i zapretio da bi Vučić, ako bi došao bez dozvole, prošao isto kao i Marko Ðurić, prenosi Kosova press.

VIDEO: Razlike između Beograda i Prištine su i dalje veoma velike:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    7. septembar 2018 | 10:17

    "apelujemo na sve bezbedonosne strukture Kfora, UNMIK-a, EULEKS-a da stanu u zaštitu predsednika Republike Srbije"pa zar od nasih dusmana ocekujete da odbrane srpske interese??? a sta radi nasa vojska,Vojna Policija "Kobre"su jedini koji mogu taj posao da obave profesionalno i treba ih pustiti da rade svoj posao

  • Milan

    6. septembar 2018 | 21:33

    Svaka mu čast na hrabrosti!

  • Jass

    6. septembar 2018 | 21:29

    Pa treba neko da reaguje,ali svi cute i onda ovi to shavataju kao odobrenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA