Pacoli potvrdio da Priština brani Vučiću da dođe na Gazivode? Kosovski zvaničnik provocira: Pustićemo ga ako je dobronameran

Ranije danas predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je u Briselu da nema nikakvih prepreka za posetu Vučića Kosovu i Metohiji

  • 45

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli indirektno je danas potvrdio da Priština nije odobrila posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića hidroelektrani Gazivode.

Albanci Vučiću ipak zabranili da poseti Gazivode! Pojavio se zvaničan dokument koji to dokazuje (FOTO)

Pacoli je, naime, na pitanje Tanjuga da li će Priština osujetiti pristup predsednika Vučića Gazivodama, ukoliko ne odustane od posete Kosovu i Metohiji, odgovorio da prištinske vlasti "nisu dobile artikulisan zahtev" o tome.

Dodao je da će mu to "dozvoliti ukoliko dobije artikulisan zahtev i ukoliko dolazi u dobroj nameri".

Ranije danas predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je u Briselu da nema nikakvih prepreka za posetu Vučića Kosovu i Metohiji.

Ranije danas predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je u Briselu da nema nikakvih prepreka za posetu Vučića Kosovu i Metohiji-Printskrin: ec.europa.eu

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić u međuvremenu je na svom tviter nalogu objavio kopiju mejla kojim je Dželal Šaćiri u ime prištinskih vlasti obavestio oficira za vezu Dejana Pavićevića da Vučiću nije odobren obilazak Gazivoda.

- U vezi predložene agende ne možemo da vam pozitivno odgovorimo na zahtev posete postrojenja Gazivode - navodi se u mejlu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    7. septembar 2018 | 13:52

    Ima li šiptarskim pretnjama i ucenama kraja!?

  • Bane

    7. septembar 2018 | 13:48

    Bezobrazluk kojim se sluze Albanci ce narusiti odnose njihovom zaslugom.

  • Zarko

    7. septembar 2018 | 15:17

    Kosovski zvaničnici svakodnevno provociraju i za to ne snose odgovornost jer međunarodna zajednica na to ćuti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA