Na licu mesta: Reporteri Telegrafa sa "zabranjenih" Gazivoda (FOTO) (VIDEO)

Prema prvobitnim planovima, upravo su Gazivode kod Zubinog Potoka bile predviđene za početak Vučićeve posete sutra

  • 7

Ekipa portala Telegraf.rs nalazi se na brani jezera Gazivode, istom onom mestu zbog kog je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu 8. i 9. septembra dovedena u pitanje.

Nova zabrana za Vučića: Priština mu onemogućila i posetu Zubinom Potoku

Prema prvobitnim planovima, upravo su Gazivode kod Zubinog Potoka bile predviđene za početak Vučićeve posete sutra. Konačna odluka biće saopštena večeras u 21 sat, kada će se predsednik Srbije iz zgrade Predstavništva obratiti narodu.

Do opstrukcije čitavog događaja došlo je zbog odluke Prištine da se Vučiću ne da dozvolu za ulazak na južnu srpsku pokrajinu, pre svega na Gazivode, a kasnije i u Zubin Potok. Ni provokativna izjava Kadrija Veseljija da Vučić nema šta tamo da traži nije puno pomogla.

Foto: Marko Jovanović

Kosovska policija je danas saopštila da će, u vezi sa planiranom posetom predsednika Srbije Aleksandra Vučića severu Kosova, delovati "u okviru plana vlade u Prištini", što isključuje obilazak Gazivoda.

Direktor kosovske policije Rašit Čaljaj je, u izjavi za portal kallkso.com, rekao da će policija tokom ove posete primenjivati vladine naredbe.

Foto: Marko Jovanović

Iako Vučić insistira na poseti jezera Gazivode, kosovsko ministarstvo spoljnih poslova je odbilo zahtev da poseti ovo mesto.

- Kosovska policija će biti tamo. Kosovska policija neće dozvoliti da se krši stav i plan Vlade - rekao je Čaljaj.

Foto: Marko Jovanović

On je rekao da je plan policije napravljen u skladu sa vladinom agendom "koja je odbacila samo jednu tačku od Vučićevog zahteva".

- To neće biti izazov za kosovsku policiju, jer je napravljen plan za posetu Vučića na Kosovu - rekao je Čaljaj.

Foto: Marko Jovanović

Kako naša ekipa javlja, kosovska policija je vidljiva samo n administrativnom prelazu Brnjak, dok se usput mogla videti tek jedna patrola.

Na Gazivodama se mogla primetiti i jedinica KFOR-a, kao i brojne zastave države Srbije koje bi trebalo da najave zvaničnu posetu Aleksandra Vučića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jak

    7. septembar 2018 | 18:12

    on predsednik kad mora u svojoj drzavi da crta mape i salje na odobravanje pre nego sto pomisli da podje bilo gde.

  • Tv OkO

    7. septembar 2018 | 18:24

    Nema nikakve zabrane,reporteri zauzimaju mesta za izveštavanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA