≫ 

Nova zabrana za Vučića: Priština mu onemogućila i posetu Zubinom Potoku

Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je za Tanjug da je Priština, osim brani Gazivode, zabranila posetu predsednika Srbije još dvema lokacijama u Zubitnom Potoku

  • 58

Iz Prištine je u Beograd stigla zabrana za posetu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Zubinom Potoku, saznaje RTS. Prethodno se  zabrana odnosila na jezero Gazivode.

Vučić može da zameni Tita! Šta građani Kosova imaju da poruče predsedniku Srbije pred njegov dolazak na KiM (FOTO) (VIDEO)

Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je za Tanjug da je Priština, osim brani Gazivode, zabranila posetu predsednika Srbije još dvema lokacijama u Zubitnom Potoku.

Đurić je rekao da je reč o Centru za ekologiju i razvoj sporta i Centru Crvenog krsta AP KiM u Zubinom Potoku.

Direktor kancelarije za KiM za Tanjug kaže da je odluka saopštena usmeno i da predstavnici u Prištini odbijaju da to pošalju napismeno, zato što smo, kako kaže, ranije danas objavili prethodno obaveštenje za zabranu posete brani Gazivode i "obelodanili njihove laži".

Hašim Tači je, inače, danas rekao novinarima u Briselu da nema nikakvih prepreka za posetu predsednika Srbije Kosovu i Metohiji, a u javnosti se pojavio dokument koji to demantuje.

Foto: Marko Jovanović

- Ovim potvrđujemo da smo dobili obaveštenje i potrebnu agendu za predstojeću posetu Kosovu tokom vikenda. Skrećem pažnju da je agenda posete Kosovu delimično odobrena. U vezi s predloženom agendom ne možemo da vam pozitivno odgovorimo na zahtev za posetu postrojenju Gazivode. Hvala unapred na razumevaju - navodi se u mejlu, koji je Dželal Šaćiri u ime prištinskih vlasti uputio oficiru za vezu Dejanu Pavićeviću juče, 6. septembra u 17.38.

Faksimil dokumenta objavio je na svom nalogu na Tviteru Marko Đurić.

Predsednik Srbije će se večeras u 21 sat obratiti javnosti iz Predsedništva povodom briselskog dijaloga i posete Kosmetu.

Vučić je ranije naredio vojsci, a zatim zatražio od policije i BIA, da prekinu svaku komunikaciju sa kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo, a povodom njegove posete.

VIDEO: Ovako je izgledala Vučićeva poslednja poseta Kosovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA