≫ 

Igor Simić državnom vrhu: Dobro došli na sever Kosova, ko ovde može da zabrani predsedniku Srbije da dođe? (FOTO) (VIDEO)

- Znam da će predsednik Vučić dobro izvagati pre nego što saopšti svoju odluku večeras u 21 sat, da će prvo uzeti interese Srba sa Kosova kada donosi odluke ovakvog tipa - rekao je Simić

  • 56

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić u kratkom intervjuu za Telegraf.rs sa Trga Šumadija u Kosovskoj Mirtrovici prvo je prokomentarisao dešavanja iz Brisela, gde je danas u posredstvu Federike Mogerini nastavljen dijalog Beograda i Prištine.

Marko Đurić stigao u Kosovsku Mitrovicu: Ovde narod čeka dolazak svog predsednika, svi mu se radujemo (FOTO)

- To je izazvana reakcija predsednika Vučića posle svega onog što smo čuli, počev od zabrane posete direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću, pa do pretnji njemu i njegovoj porodici. Što je najstrašnije, nije bilo drugačijeg poteza. Sa druge strane, predsednik Vučić je uljudno postupio kada nije hteo da da argument međunarodnoj zajednici na navode kako Srbi ne žele da dođe do dogovora, a isto tako je odličan potez bio i to da se poruči Prištini da sa onima koji prete ne može da se razgovara - rekao ej Simić za Telegraf.rs.

Foto: Marko Jovanović

Aktuelne zabrane Vučiću po pitanju posete Gazivodama i Zubinom Potoku, Simić komentariše rečima da očekuje hitnu reakciju međunarodne zajedenice, ne samo na Kosovu i Metohiji, već i u Briselu, Vašingtonu i ostalim evropskim centrima.

- Ne mogu se upućivati pretnje onom ko želi da postigne mir na Kosovu i Metohiji, i za Albance i za Srbe, a to je predsednik Vučić. Još jednom se potvrdilo da ne postoji iskrena želja Albanaca da se postigne dogovor i da se kroz dijalog dođe do mira na ovim prostorima - naglasio je Simić.

Njegova preporuka državnom vrhu uoči očekivane posete glasi:

- Znam da će predsednik Vučić dobro izvagati pre nego što saopšti svoju odluku večeras u 21 sat, da će prvo uzeti interese Srba sa Kosova kada donosi odluke ovakvog tipa. Ovde je sever KIM, ovde se oseća i bes i sujeta i ko može da zabrani predsedniku Srbije da dođe. Mi nastavljamo sa pripremama i nećemo odustati od toga da sve završimo da bude kako treba - zaključio je Simić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    7. septembar 2018 | 23:12

    Pristina moze da negoduje, moze da ne prisustvuje poseti, ali da zabrani nasem predsedniku ulazak na nasu teritoriju to nece moci.

  • Veljko

    7. septembar 2018 | 22:13

    Predsednik će otići tamo i pružiti podršku narodu.

  • Mila

    7. septembar 2018 | 23:14

    Predsednik uvek stavlja interes svog naroda ispred sebe i sigurna sam da ce se time voditi i u donosenju ove veoma bitne odluke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA