≫ 

Haos na Kosovu: Pucnjava, totalna blokada puteva, naoružani Albanci i zabranjena poseta predsednika Srbije Banjama (FOTO) (VIDEO)

Iz KFOR i KPS nisu mogli da garantuju bezbednost predsedniku Srbije

  • 60

Kako Telegraf saznaje, Vlada Kosova donela je odluku da se poseta Aleksandra Vučića selu Banje otkazuje iz bezbedonosnih razloga.

(UŽIVO) Saznajemo: Otkazana poseta selu Banje zbog totalne blokade svih puteva! Vučiću ni KFOR i KPS nisu garantovali bezbednost: U 12 govor u centru Kosovske Mitrovice (FOTO) (VIDEO)

Posle totalne blokade puteva kojim je predsedik Srbije trebalo da prođe ka ovom selu, KFOR i KPS su se oglasili i rekli da se povlače, jer ne mogu da garantuju bezbednost, pa je odluka pala na Vladu Kosova da odluči da li će se poseta realizovati.

Podsetimo, nekoliko stotina Albanaca, među kojima su i veterani OVK, blokirali su jutros bagerima i šleperima put kroz selo Trnava prema mestu Banje, u opštini Srbica, a u Trnavi su se čuli i rafali.

U toku je totalna blokada puteva kojim bi trebalo da prođe predsednik Srbije ka selu Banje-Foto: telegrafi.com

U toku jutra, pojavile su se informacije da su primećene blokade na čak pet mesta, ali je predsednik Vučić izjavio da će on ipak pokušati da prođe.

Međutim, u toku njegovog boravka u Sunčanoj dolini, došlo je do totalne blokade, puteve su preprečili traktori, zagrađeni balvanima, pa je tu nemoguće bilo proći.

Protest su organizovali predsednici opština Srbica, Glogovac i drugih opstina Drenice, a kako nezvanično saznajemo, Kadri Veselji je organizator i pored upozorenja Amerikanaca da to ne radi.

Sada se već povećao broj prisutnih na barikadama, a tu su i pojedini poslanici-Foto: telegrafi.com

Kako javlja reporter Telegrafa, na barikadama se sada nalaze gradonačelnik Srbice, Bekim Jašari, Nuredin Luštaku, poslanik Bekim Haksiu i gradonačelnik Ramiz Ljadrovci.

Video: Bivši teroristi OVK zapalili gume na putu ispred sela Banje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA