≫ 

Trampov specijalac razgovarao sa Tačijem i Haradinajem, a danas stiže u Beograd (FOTO)

- Priština je zainteresovana za postizanje optimalnog pravno obavezujućeg sporazuma sa Beogradom - poručio je Ramuš Haradinaj posle sastanka

  • 76

Američki senator Ron Džonson razgovarao je u Prištini sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem o situaciji u regionu.

Oni su političari rata, ne znaju kako da se ponašaju u miru: Brnabić o nemirima na KiM i Tačijevom zahtevu da poseti Preševo

Haradinaj je vest o susretu sa Džonsonom objavio sinoć na svom Fejsbuku uz tvrdnju da je Priština zainteresovana za postizanje optimalnog pravno obavezujućeg sporazuma sa Beogradom.

- Međusobno priznavanje odblokiraće naš evroatlantski put i u funkciji je mira i stabilnosti u regionu - napisao je Haradinaj.

Senator Ron Džonson izjavio je da SAD podržavaju "sve napore za stabilan mir u regionu". Džonson je to rekao sinoć u Prištini, tokom susreta sa Hašimom Tačijem, sa kojim je razgovarao i o dijalogu i jačanju mira u regionu, objavljeno je na sajtu kosovskog predsednika.

Tom prilikom Tači je rekao da radi na postizanju sporazuma koji će imati pozitivne efekte na region, ali da će se teško postići.

Kako je rekao, ukoliko do njega i dođe, mora da se postići u punoj saglasnosti SAD i EU.

- Istražujemo sve mogućnosti za postizanje sporazuma- rekao je Tači i ponovio da će građani biti ti "koji će dati poslednju reč o sporazumu".

Ron Džonson danas i sutra boravi u Srbiji, a kako se već spekuliše, od njega se očekuje da prenese poruku podrške Donalda Trampa dogovoru Beograda i Prištine. Džonson, koji važi za jednog od Trampovih najodanijih saradnika, otići će i u Grčku i Makedoniju, koje se takođe nalaze pred rešenjem višedecenijskog spora.

VIDEO: Priština se ponaša sve agresivnije, više od 20 incidenata dogodilo se od maja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA