≫ 

Američki senator razgovarao sa Brnabićevom i Dačićem o 3 važna pitanja: Mora se gledati u budućnost (FOTO)

Teme razgovora Džonsona i Brnabić bile su evropska budućnost Srbije, dijalog Beograda i Prištine i regionalna stabilnost

  • 1

Pored Aleksandra Vučića, sa američkim senatorom i predsedavajućim senatskog Odbora za nacionalnu bezbednost, Ronom Džonsonom, danas su razgovarali i predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Trampov čovek za specijalne misije na sastanku sa predsednikom Srbije: Nećemo da namećemo rešenje za KiM, Vučić je hrabar lider (FOTO)

Teme razgovora Džonsona i Brnabić bile su evropska budućnost Srbije, dijalog Beograda i Prištine i regionalna stabilnost.

Premijerka je zahvalila senatoru Džonsonu na konstruktivnom pristupu SAD u pronalaženju trajnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, kroz dijalog Beograda i Prištine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

- Zamrznuti konflikt nije dobro rešenje - istakla je predsednica Vlade i naglasila da bi to bilo loše okruženje za razvoj biznisa i opstanak našeg naroda na teritoriji Kosova i Metohije.

Američki senator Ron Džonson, rekao je da se mora gledati u budućnost, i da u okviru svoje posete regionu to ističe kao osnovni princip.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Pohvalio je reforme koje sprovodi Srbija na svom evropskom putu i naglasio značaj stabilnosti i prosperiteta celog Zapadnog Balkana.

Zbog budućih generacija mora se pronaći kompromisno rešenje, zajednička je ocena premijerke i američkog senatora, ističe se u saopštenju.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ OGNJEN STEVANOVIC

- Jučerašnja poruka koju je uputio predsednik Aleksandar Vučić bila je jasna: naši ciljevi su mir, stabilnost i saradnja, kao preduslov za ekonomski boljitak Srbije i celog regiona - naglasila je premijerka Brnabić.

Prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić, takođe je razgovarao danas sa senatorom Ronom Džonsonom.

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA/ OGNJEN STEVANOVIC

Dačić je izrazio je zadovoljstvo zbog uspešne proslave stogodišnjice podizanja srpske zastave na Beloj kući i ukazao da bi i u budućnosti trebalo da se oslonimo na brojne tačke koje povezuju naše dve zemlje i naroda.

Senator Džonson naglasio je da SAD žele da podrže našu zemlju u njenim naporima u pogledu normalizacije regionalnih prilika, jer će to, ocenio je, doprineti prosperitetu čitavog Zapadnog Balkana.

VIDEO: Dačić i Skat razmenili poklone u rezidenciji SAD

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA