• 74

Srpski narod i Srpska lista neće podržati formiranje "Vojske Kosova": Simić o odluci Haradinajevog kabineta

Jedina legalna vojna formacija na Kosovu i Metohiji po rezoluciji SB UN 1244 i Vojno-tehničkom sporazumu iz Kumanova je KFOR, koji je na ove prostore došao uz saglasnost Republike Srbije, ističe potpredsednik Srpske liste

  • 74

Vlada Kosova usvojila je danas nacrte tri zakona o Kosovskim bezbednosnim snagama, koji predviđaju njihovu transformaciju u "Vojsku Kosova". Ova odluka je naišla na oštru reakciju Srpske liste.

Haradinaj i Tači u klinču: Prvi hoće odmah "Vojsku Kosova", a drugi ima podmukao plan

- Jedina legalna vojna formacija na Kosovu i Metohiji po rezoluciji SB UN 1244 i Vojno-tehničkom sporazumu iz Kumanova je KFOR, koji je na ove prostore došao uz saglasnost Republike Srbije. Srpska lista i srpski narod na KiM neće podržati formiranje takozvane "vojske Kosova" - istakao je u izjavi za naš portal, Igor Simić, potpredsednik Srpske liste.

Sa pravnog stanovišta, promena zadataka i ovlašćenja Kosovski bezbednosnih snaga je moguća i izmenama i dopunama Zakona. Međutim, zakonom se ne može promeniti naziv tih snaga, već su za to potrebne izmene i dopune Ustava za šta je potrebna dvotrećinska većina glasova poslanika Skupštine Kosova, koja je nemoguća bez Srpske liste.

VIDEO: Intervju Igora Simića za Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • peca

    Srbija i srpski narod na KiM se nikada neće složiti sa formiranjem vojske

  • Mirko

    Svako mora da se zapita, znaju li oni funkciju skupstine, ili im sluzi samo za ukras.

  • cas

    Tako i treba! Srbija ima jasne stavove i principe

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima