• 2

U dogovor sa Albancima uvrstiti srpske legitimne interese: Simić otkriva od čega zavisi da li će doći do narednog sastanka u Briselu

- Ono što određeni međunarodni krugovi smatraju rešenjem, to s druge strane u očima Srba i Srbije izgleda kao priznavanje i apsolutno neprihvatanje legitimnih interesa Srba i Srbije u ovom procesu - dodaje Simić

  • 2

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da ono što međunarodni faktor smatra rešenjem kosovskog pitanja, to u očima Srbije i Srba znači priznavanje Kosova, što nisu naši legitimni interesi.

Gospodar Kosova o organizovanju nereda u selu Banje, ubistvu Ivanovića i gde bi se završio novi sukob: Pitali smo ga da li je ubijao za OVK

Kako je naglasio, to bi trebalo da se promeni.

Predstavnici međunarodne zajednice su sve glasniji u oceni da bi Srbi i Albanci trebalo da se dogovore po pitanju Kosova.

Za potpredsednika Srpske liste Igora Simića to je pozitivna stvar, koja bi trebalo da uključi i srpske nacionalne interese.

- Drago mi je da su svi međunarodni faktori podržali stav i samog predsednika Vučića da se mora postići sporazum između Albanaca i Srba. Međutim, raskorak sa našim željama, da do sporazuma dođe, jesu izjave tih istih zvaničnika koji apsolutno ustaju protiv svake ideje koja bi značila poštovanje interesa Srba i Srbije u pitanju rešavanja problema na Kosovu. To je ono što mora da se promeni, jer ono što određeni međunarodni krugovi smatraju rešenjem, to s druge strane u očima Srba i Srbije izgleda kao priznavanje i apsolutno neprihvatanje legitimnih interesa Srba i Srbije u ovom procesu - dodaje Simić.

Potpredsednik Srpske liste tvrdi da i predsednik Vučić i Srpska lista smatraju da dijalog nema alternativu, ali da od Prištine i njene spremnosti da iskreno pristupi ovom procesu zavisi hoće li i kada doći do narednog sastanka u Briselu.

VIDEO: Poruka Igora Simića narodu i predsedniku Srbije

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima