≫ 

Imamo podršku Pekinga po pitanju Kosova: Vučić otkrio kako je nagovorio kineskog predsednika da dođe u Srbiju (FOTO)

- Ponovni dolazak kineskog predsednika za dve godine u jednu evropsku zemlju znak je ogromne podrške i poverenja - izjavio je Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da se sledeće godine svakako može očekivati dolazak kineskog predsednika Si Ðinpinga u Srbiju.

Potpisana dva sporazuma između Srbije i Kine: Vučić saopštio detalje sastanka sa Si Đinpingom (FOTO)

- Da li u januaru ili septembru, oktobru, ali doći će - precizirao je Vučić za tv Pink posle večere koju je Si priredio za predsednike stranih država.

Vučić je istakao da je ponovni dolazak kineskog predsednika za dve godine u jednu evropsku zemlju znak ogromne podrške i poverenja.

Kazao je da sada kineski ministar spoljnih poslova traži prostor u agendi predsednika.

Dodao je i da Si poziv nije lako prihvatio.

Vučić je istakao da je ponovni dolazak kineskog predsednika za dve godine u jednu evropsku zemlju znak ogromne podrške i poverenja-Foto: Telegraf

- Treći put sam morao da zamolim, onda se on nasmejao i svi su se nasmejali, i onda je Si dao nalog ministru - preneo je Vučić.

On je rekao i da je vecera bila prilika da se razgovara o svim globalnim važnim pitanjima u svetu, Korejskom poluostrvu, kao i novim tarifama SAD prema Kini, a koje bi mogle da pogode i malu Srbiju, ukzujući da zato moramo da gledamo sebe da sačuvamo.

Vucić je naveo i da je mnogo naučio od predsednika Sija, da je važno da se brine o svemu u svetu, jer, kako je rekao, Si ima poslovicu o tome da "kada gore kapije grada, ribe će u blatu da stradaju".

Ponovo je istakao i da Kina Srbiju doživljava kao iskrenog prijatelja u kojeg imaju poverenje i spremnost da sa nama radi.

Kina Srbiju doživljava kao iskrenog prijatelja u kojeg imaju poverenje i spremnost da sa nama radi-FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Kako je naveo, takav odnos prema Srbiji pokazan je i kroz to što je predsednik Si želo da Vucić sedi sa njegove desne strane na večeri.

- To je odnos prema Srbiji, osećate se ponosni - kazao je Vučić i ponovio da će on u parilu ponovo ići u Kinu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Pekingu da Srbija ima punu podršku Kine po pitanju Kosova i Metohije.

- Mi podržavamo politiku jedne Kine. Za nas postoji jedna Kina i ništa durgo, kao i za njih jedinstvena Srbija i ništa drugo - rekao je Vučić za TV Pink.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA