≫ 

Zatvorska kazna Aljbinu Kurtiju! Lider "Samoopredeljenja" osuđen na 17 meseci zatvora

Pored njega, zatvorske kazne dobilo je još troje poslanika tog pokreta

  • 3

Apelacioni sud u Prištini odbacio je žalbu i potvrdio zatvorske kazne za lidera Samoopredeljenja, Aljbina Kurtija, i poslanike tog pokreta Albulena Hadžijua, Doniku Kadar Bujupi i Fatona Topaljija, prenela je prištinska Koha.

Prepustiti pregovaranje Vučiću i Tačiju: Han kaže da je još rano za stav Evropske komisije

Sud je potvrdio presudu Osnovnog suda u Prištini, prema kojoj su četiri člana Samoopredeljenja, osuđeni na zatvorske kazne zbog upotrebe suzavca u kosovskom parlamentu i ometanja pripadnika policije u vršnju službene dužnosti.

Ta pesuda je doneta 3. januara ove godine i prema njoj Kurti je osuđen na jedinstvenu kaznu od 17 meseci zatvora zbog opstrukcije rada parlamenta bacanjem suzavca i ometanje policije u obavljanju službene dužnosti, a njegov zamenik Hadžiju je za isto krivično delo osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 15 meseci zatvora.

Poslanici Donika Kadaj-Bujupi je osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 meseci zatvora zbog suprotstavjlanja policiji i korišćenja suzavca, dok je njen kolega Faton Topalji osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 meseci.

Sva četiri člana Samoopredeljenja i poslanika u kosovskom parlamentu su osuđena na zatvorske kazne zato što su opstruisali rad parlamenta u cilju sprečavanja ratifikacije Sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom i Sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština, koji je, inače, pedviđen Briselskim sporazumom.

VIDEO: Skandal po parlamentu Ukrajine

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    18. septembar 2018 | 17:57

    Kurtu osudili na robiju jer je "opstruisao" stvaranje SZO,a Murtu nagradili jer se o SZO vise i ne prica!!!

  • Milica

    18. septembar 2018 | 20:06

    Malo je osuđen. A štaje sa Kardinaj, Veselji, Tači, Pacovli... ko će njih osuditi. Zna se, njihova zlodjela....?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA