4 ključne Vučićeve poruke Glavnom odboru SNS! Od najave promena, preko kritika, do straha za region (VIDEO)

Na prvoj sednici GO naprednjaka, održanoj posle deset meseci od poslednje, Vučić se u dva navrata dotakao tema koje se tiču stranačke infrastrukture, dok se druge dve odnose na uvrede opozicije izrečene premijerki Srbije Ani Brnabić i potrebi da je članovi stranke zaštite, kao i aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji i regionu

SNS, glavni odbor
Foto: Marko Jovanović

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić juče se pred punim Sava centrom obratio članovima stranke na sednici Glavnog odbora, a u obraćanju otvorenom za javnost mogle su se izvući četiri glavne poruke.

Maja Gojković posle sednice Glavnog odbora SNS: Vučić da ostane predsednik stranke! (VIDEO) (FOTO)

Na prvoj sednici GO naprednjaka, održanoj posle deset meseci od poslednje, Vučić se u dva navrata dotakao tema koje se tiču stranačke infrastrukture, dok se druge dve odnose na uvrede opozicije izrečene premijerki Srbije Ani Brnabić i potrebi da je članovi stranke zaštite, kao i aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

1. BIRAMO NOVO RUKOVODSTVO 2019: STRANKA MORA DA SE MENJA

Predsednik naprednjaka predložio je da vanredna skupština stranke može da održi sledeće godine, kada će biti izabrano novo rukopvodstvo.

Vučić je dodao da će zamoliti Predsedništvo da pripremi akte da se vanredna Skupština održi pre parlamentarnih izbora, 2020. godine, najverovatnije u maju ili septembru, ako Glavni odbor ne odluči drugačije. On je otkrio da očekuje da se na toj Skupštini izabere novo rukovodstvo stranke, koje će sa novom energijom, novom snagom, sa ljudima koji neće razmišljati o sebi, već o tome šta će ostaviti iza sebe, raditi na sprovođenju politike koja se temelji na nekoliko osnovnih principa.

- A, ti principi su: Srbija je najvažnija zdrava ekonomija, zaštita nacionalnih interesa, da kažemo "izvinite" kad pogrešimo, ali da se ne izvinjavamo svuda po planeti, i, konačno, da zaštitimo i očuvamo nacionalne interese, a da budemo dovoljno pameti da za narod izvučemo najviše, a da ga ne uvodimo u ratove, već da sačuvamo mir i stabilnost - rekao je Vučić.

Malom delu članova poručio je da sve više podsećaju na funkcionere SZS i one koji su opljačkali našu zemlju.

Ima i visokih funkcionera stranke, koji idu kod direktora javnih preduzeća i govore o tome kako bi mogle da se dese promene u vladi, a da će oni meni lično doneti nekakve pare, kako bi im obezbedio da budu ministar odbrane ili nekih drugih resora. Jedva čekam! Znajte da kada god se neko pozove na mene i traži bilo šta, slobodno ga oterajte u majčinu - zaključio je lider naprednjaka uz konstataciju da takav nikada ništa nije doprineo ni stranci, ni zemlji, već je u pitanju lopuža koju odmah treba prijaviti u prvoj policijskoj stanici.

2. REAGUJETE NA POZIV ZA SILOVANJE PREMIJERKE: NEĆEMO TO DOZVOLITI!

On je zamerio stranačkim funkcionerima što nisu reagovali na poziv na silovanje premijerke, zbog kojeg je naglasio da je šokiran i da od njih očekuje da "se bore, a ne da izbegavaju da uđu u sukobe".

Ako nećete u sukob sa onima koji propagiraju direktno silovanje kao osnovu temu politike, nemojte biti u ovoj stranci. Idite tamo gde je svima sve svejedeno. Dok sam na čelu stranke, a imamo kongres 2019., to nikada neću dozvoliti. Gde smo reagovali kada je jedan od lidera zapretio premijerki, koju ste vi izabrali ovde, jer sam vas prvi pitao da ovlastimo poslaničku grupu da joj da podršku, silovanjem. Što Milune nisi održao konferenciju za štampu u Čačku? Zgrožen sam, neću da prete našim sestrama, ćerkama, majkama silovanjem. Zapretio je tek iz zatvora izašlim Afro-Amerikancem, koji treba da je zadovolji. To je lider koji traži normalnu Srbiju? Srbija nije zemlja silovatelja. Nećemo to dozvoliti, niste nikakvi lideri vi što pretite silovanjem - poručio je on članstvu.

Rekao je da u Srbiji treba da postane normalno da se ne poziva na silovanje, da to ne bude način ophođenja sa ženama, kao i da ubuduće neće on sve nositi na svojim plećima.

- Morate da budete mnogo odgovorniji i da se više borite. Oni koji neće da se bore, pogledajte ljude koji se bore. Te ljude narod voli, ne one koji se ne bore. Mislite na to kada vas pohvale naši protivnici, kada o vama pozitivno pišu njihovi mediji, koji kritikuju tobož rijalitije, a oni ih doveli. Taj koga cene propagatori silovanja, uništavanja fabrika, državnih udara, svega što su uradili prethodnih mesec dana, ne cenim ja. Ne plašim ih se - naglasio je Vučić.

3. BOJAZAN ZA REGION: IZNEĆU DOKAZE O MEŠANJU STRANACA U IZBORE U RS

Povodom predstojećih izbora u Republici Srpskoj, i izjava tamošnjih političara na račun navodnog mešanja Srbije u iste, Vučić je izjavio da će kada izbori prođu, izneti frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u te izbore u Republici Srpskoj.

- Nadam se da će sve biti u redu sa Republikom Srpskom i našim narodom tamo. Sačekaću kraj izbora, mi se nećemo mešati u odluku našeg naroda u RS, ali ću posle izbora izneti dokaze, frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju pojedinih zapadnih sila u izbore u RS. Ovakvu knjigu imam da se vidi kako to izgleda, a naši Srbi su našli da Srbiji drže pridike. . . šta ćete. . . Srbija je uvek sve znala da istrpi - izrekao je predsednik Srbije i dodao da to mešanje ide do te mere da ambasadori zapadnih zemalja zovu ljude sa pojedinih lista stranka, i prete im da ne smeju da promene stranu ili bi u protivnom "odgovarali za zločine i koje su počinili, i koje nisu počinili".

Istakao je i bojazan zbog žestoko suprotstavljenih interesa velikih sila i zato sto niko ne može da predvidi šta će se dogoditi za 10, 15, 20 dana.

Mi smo osiguravali mir i stabilnost, ćutanjem i ne reagovanjem kako ne bi ugrozili Srbe koji žive u Republici Srpskoj, Crnog Gori i Hrvatskoj. Trudili smo se da im pomognemo na svaki način. Nikada niko nije toliko pomagao našem narodu u ovim zemljama. Mi želimo da čuvamo mir, a našem narodu, uvek i svuda pomognemo - rekao je Vučić.

4. MOJA POLITIKA JE DOŽIVELA PORAZ NA KiM, ALI ĆU NASTAVITI DA SE BORIM ZA NAROD

Vučić je naglasio da će do kraja mandata njegov posao biti da štiti interese srpskog naroda i građana Srbije, te da nikad neće da stavlja žig na čelo srpskog naroda da bi se nekome dopao.

- Pet godina smo izdržavali najveće pritiske... a kada smo pokušali nešto da dobijemo, sve smo izgubili i ispustili zahvaljujući sopstvenoj neodgovornosti. Sad vam kažem, mi smo doživeli poraz! Ta moja politika da Srbija dosta toga sačuva na KiM očigledno u Srbiji nije pobedila, jer Srbi vole da izgube sve. Srbi najviše vole da kukaju nad sopstvenom sudbinom, više vole da plaču nad nečim što je ostalo daleko, nego da nešto imaju u svojim rukama. Nemojte da vam govorim sa kim sam sve razgovarao i ko mi je rekao ''Da, baš je to ono što mi hoćemo''. Zamolio sam te ljude, iako je reč o ljudima koje ne smete da uvredite, da napuste moju kancelariju, jer ja ne mogu da prihvatim da gubitnička Srbija, da Srbija propasti pobeđuje u našoj zemlji - rekao je on.

Predsednik SNS dodao je da je njegov govor u Kosovskoj Mitrovici bio govor diskontinuiteta politike sa politikom Slobodana Miloševića, a da je očigledno da u regionu žele samo da vide, i da im je potrebna samo loša, svađalačka Srbija.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Aleksandar Vučić, Glavni odbor, GO SNS, Poruke, SNS, Srpska napredna stranka

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (50)
Poređaj komentare:
 • A
  Anna

  Nema razloga za strah jer ga narod podrzava svim srcem.

 • S
  Savo

  Predsednik se osvrnuo na sve goruce probleme.

 • C
  ceca

  Vučić je čovek koji se drži svojih principa, pravedan i pre svega vredan. Podrška našem predsedniku.

Haradinaj na putu za Hag zaobišao Srbiju, leteo iznad Republike Srpske (VIDEO)

Vučić uputio čestitku novom britanskom premijeru i pozvao ga u posetu

Razgovor o pitanju KiM i bilateralnim odnosima: Dačić primio u posetu ambasadora Harčenka

Vučić i Brnabić primili u oproštajnu posetu holandskog ambasadora: Zahvalnost na podršci Srbiji

Haradinajeva žena poslala poruku suprugu pre polaska u Hag: Čeka ga, spomenula je i decu sa Kosova

Veselji i Tači uskoro u Hagu? Mediji prenose: Albanci "padaju jedan za drugim"

"Srbija je ključna u regionu za promociju mira": Vučić na sastanku sa japanskim diplomatama (FOTO)

Burna sednica u Skupštini Srbije: Poslanici o medijima, srpsko-ruskom humanitarnom centru

Haradinaj uskoro kreće u Hag: Detalji puta se kriju od javnosti

Ovo je spisak članova OVK koji će pred tužioce u Hag: Sumnjiče se za ubistva, silovanja i mučenja

"Ostavka je Haradinajev taktički potez": Dačić poručio da Pariza neće biti bez dogovora oko taksi

"Zaustavite antisrpsku histeriju na KiM": Srpska lista pozvala međunarodnu zajednicu da reaguje

Haradinaj potvrdio odlazak na ispitivanje zbog zločina: "Da, danas putujem u Hag"

Gojković kritikovala Šešelja zbog uvreda i predložila uvođenje novog Etičkog kodeksa

Dva moguća scenarija koja su pred Kosovom: A evo šta oni znače za dijalog

Iz SNS osudili uvrede na račun Biljane Popović Ivković

Funkcija ne amnestira nikoga: Političare u Prištini ne treba da iznenadi poziv Specijalnog suda

Poslanik Bundestaga poručio: Ostavka Haradinaja je važan signal

"Beg u napad ratnog zločinca iz trećeg pokušaja": Nemački mediji o Haradinajevoj ostavci

Jačanje veze dva naroda: Dačić na otvaranju trećeg počasnog konzulata Mađarske u Srbiji (FOTO)

"Gospodar Kosova" spreman za izbore: Očekujem pobedu

Bista američkog senatora u Prištini: Albanci pokrenuli inicijativu na dan njegovog rođendana

Sada i zvanično: Haradinaj podneo ostavku parlamentu tzv. Kosova i otkrio do kada će biti premijer

Porodica Karić uputila pismo dobrodošlice novom ambasadoru Rusije u Beogradu

Jovanović kritikovao predlog izmena Statuta grada, Mirković mu odgovorio: Vi ste tastatura opozicija

Haradinaj progovorio o raspisivanju izbora posle ostavke: Evo koje datume pominje

Očekujem kaznu za OVK zločine, ali ne znam koliko živih svedoka ima: Dačić o odlasku Albanaca u Hag

Španija ne menja stav po pitanju Kosova: Ambasador Molina razgovarao sa premijerkom Brnabić

Otkriveno koju je Putinovu poruku Harčenko doneo Vučiću (FOTO)

Napadnute stranačke prostorije POKS u Beogradu (FOTO)

Nećemo "Dodik Republiku" na Kosovu: Haradinaj provocira, oglasio se na Fejsbuku posle ostavke

U Prištini slave odluku Međunarodnog suda pravde: "Presuda je potvrdila naše pravo za nezavisnost"

Haradinaj obavlja zvanične dužnosti i posle ostavke? Prištinski mediji: To je politička manipulacija

Putinov ekspert za Balkan stigao u Beograd: Harčenko se Vučiću obratio na srpskom jeziku (VIDEO)

Izbori za odbornike Skupštine opštine Medveđa 8. septembra

Promene u redovima socijalista: Izabran predsednik Izvršnog odbora, Dačić najavio još novina

Pritisci na Srbe na KiM rastu, Albanci žele da blokiraju dijalog: Igor Simić o situaciji na Kosovu

Drvar proglasio Aleksandra Vučića počasnim građaninom

Dogovor je moguć, to je prioritet za odnose dve zemlje: Odalović o razgraničenju sa BiH

Nemci pitaju: Da li su svedoci protiv Haradinaja sada dovoljno zaštićeni?

Novi ruski ambasador sutra kod Vučića: Donosi hitnu poruku od Putina?

Među Albancima vlada politički sukob, a pritisak na Srbe raste: Đurić o situaciji na KiM

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima