Dok se Pacoli i Tači slikaju po hodnicima UN, Brnabić se sastaje sa Trampom! Premijerka poručuje: Gledam sa čime ću pred građane (VIDEO)

Premijerka Srbije je rekla kako "opozicionari iz Srbije po hodnicima Ujedinjenih nacija pokušavaju da uhvate što više zvaničnika", a da veruje da to isto rade i kosovski lideri

  • 7

Premijerka Srbije Ana Brnabić osvrnula se na današnji dan i susrete koje je imala u Njujorku, gde boravi u okviru zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa posebnim osvrtom na poslovni forum "Blumberg global", ali i ponašanje Hašima Tačija, Ramuša Haradinaja i Bedžeta Pacolija koji borave u UN kao predstavnici nepriznate države Kosovo.

U 2 dana 2 susreta Brnabić i Trampa: Nova prilika za poboljšanje odnosa Srbije i SAD (FOTO)

Premijerka Srbije je rekla kako "opozicionari iz Srbije po hodnicima Ujedinjenih nacija pokušavaju da uhvate što više zvaničnika", a da veruje da to isto rade i kosovski lideri.

- Pretpostavljam da to rade i gospodin Pacoli, Haradinaj i Tači - poručila je Brnabić, uz napomenu da Kosovo nije članica UN i da ne bi ni mogla da bude, ali da svako ima pravo da privatno poseti UN.

Za razliku od predstavnika administracije u Prištini i srpskih opozicionara koji se, kaže, fotografišu sa zvaničnicima UN zbog lične promocije, ona je u Njujorku da bi uradila najbolji mogući posao za Srbiju.

- Nije mi važno koliko imam sastanaka i fotografija, već sa čime ću izaći pred građane Srbije i šta ćemo mi doneti kući. Svako može da bude u hodniku UN, ali ne može svako da prisustvuje važnim sastancima i da postiže neke dogovore za svoje građane - navela je ona.

Tači, Haradinaj i Pacoli po hodnicima Ujedinjenih nacija pokušavaju da uhvate što više zvaničnika-Foto: Twitter/@pacollibehgjet

Kada je reč o poslovnom forumu, premijerka je istakla veliki uspeh zbog učešća i naglasila da su u fokusu bile dve glavne teme, slobodnu trgovinu i digitalizaciju.

Slobodna trgovina, kako je pojasnila, važna je u vreme kada mnogi posežu za protekcionizmom, te zato i pitanje šta kao svet možemo da uradimo da opet vratimo fokus na slobodnu trgovinu, jer je to najbolji način da razvijamo svetsku konkuretnost. Istakla je značaj razgovara sa ministrom finansija Kanade, a s obzirom na planiranu posetu toj zemlji, što bi, kako je navela, stvorilo uslove da "malo ojačamo bilateralne veze između dve zemlje, posebno jer je tamo jaka naša dijaspora".

Brnabić je razgovarala i sa predsednikom Slovačke, koju, kao i Češku planira da poseti u decembru.

- Razgovarali smo malo o tome i posebno bliskim vezama sa Slovačkom zbog nepriznavanja Kosova i poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije - rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije, danas se srela ponovo sa predsednikom SAD, Donaldom Trampom, i to na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kojom je predsedavao američki predsednik, što je njihov drugi susret u poslednja dva dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnaskela

    27. septembar 2018 | 08:29

    Tako smo se rugali i Tudjmanu svojevremeno, kao presreće američke diplomate po toaletima i slično, na kraju, on napravi sve šta je hteo za Hrvatsku, a mi...

  • dareee

    26. septembar 2018 | 21:22

    Naša klasika, podsmevanje albancima da ćoškare a najveće sile sveta im čuvaju ledja a mi....gde smo mi?

  • Adi

    26. septembar 2018 | 20:24

    Jaooj, koja je ovo providna propaganda! Boranija burazeru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA