Tači, Haradinaj i Pacoli kao starlete u UN: Okačili više od 160 fotografija i snimaka sa događaja na koji nisu ni pozvani (FOTO) (VIDEO)

Stiče se utisak da su ovim postupcima i sopstvenom preteranom promocijom pokušali da sakriju da zapravo i nisu dobili zvaničan poziv da prisustvuju GS UN

  • 12

Ovogodišnje 73. zasedanje Generalne skupštine UN u Njujorku, obeležila su prepucavanja na relaciji srpske i kosovske delegacije sa margina sastanaka. Tako su se na tasu našla pitanja broja predstavnika Beograda i Prištine, mesta na kojima se susreću sa svetskim liderima, načina na koji su obezbedili prisustvo, pa sve do toga ko je od njih imao više sastanaka, bilateralnih razgovora i fotografija na Tviteru.

Prištinska bruka, hoklice i privatni susreti po hodnicima UN! Dačić: Njihova delegacija ima 41 predstavnika, a naša samo devet

Predstavnici tzv. države Kosovo u SAD su otputovali u proširenom sastavu od 41 osobe, među kojima su svakako glavni predsednik Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj i njegov zamenik Beždžet Pacoli, naspram dvojca Ana Brnabić - Ivica Dačić, koji sa još sedmoro ljudi čine ukupan sastav srpske delegacije.

Kosovska delegacija ne samo da se pobrinula da zloupotrebom propusnica Departmana za mirovne operacije sa oznakom "O" (kao ostali, drugi, gosti UN) prisustvuje ovom četvorodnevnom događaju, već su svaki svoj korak, rukovanje ili ručak dokumentovali na društvenim mrežama. Naime, stiče se utisak da su ovim postupcima i sopstvenom preteranom promocijom pokušali da sakriju da zapravo i nisu dobili zvaničan poziv da prisustvuju GS UN.

Pacoli je bio najaktivniji na Tviteru, gde je postavio ukupno 30-ak postova, dok je Haradinaj objavio 13, a Tači 11 postova, što je ukupno preko 160 fotografija, video materijala i različitih informacija.

Za razliku od njih, Ivica Dačić ne može ni da se pohvali Tviter nalogom, dok je premijerka Srbije aktivna na ovoj društvenoj mreži, ali i dalje sa svojih desetak objava, odnosno 20-ak fotografija, ne može da se meri sa kosovskim kolegama.

Nije mi važno koliko imam sastanaka i fotografija, već sa čime ću izaći pred građane Srbije i šta ćemo mi doneti kući. Svako može da bude u hodniku UN, ali ne može svako da prisustvuje važnim sastancima i da postiže neke dogovore za svoje građane - navela je ona.

Brnabić i Dačić saglasni su u oceni da Pacoli, Haradinaj i Tači po hodnicima Ujedinjenih nacija pokušavaju da uhvate što više zvaničnika.

I stvarno, uvidom u njihove zvanične Tviter naloge da se zaključiti da hvalisanje nema granica: sjajne diskusije, razgovori sa prijateljima, plododonosni sastanci, pozivi za posete, zadovoljstva zbog susreta itd.

Jedna od tih objava naišla je i na oštre kritike prištinskih medija. Naime, Zeri je pisao o diplomatskoj sramoti po saznanju da je šef kosovske diplomatije Pacoli pokušao da obmane javnost kada je navodno razgovarao sa američkim predsednikom, Donaldom Trampom i premijerom Maroka, Sadedinom Otmanijem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👤

    27. septembar 2018 | 12:54

    Нису ова тројица само тек тако банула у Њујорк. Неко је иза кулиса дао зелено светло за њихов долазак. Само наивни могу да поверују да неко без позива може да вршља по згради УН и при том се састаје и слика са службеницима других земаља. Иако је званична политика да Косово није чланица УН, ово је још један безобразан и перфидан шамар Србији. Шта ће Тачи код Трампа? И зар за њим и Харадинајем није расписана Интерполова потерница? А они у "срцу" демократије.

  • Toni

    27. septembar 2018 | 12:37

    Pa ovo je da rikneš od smeha.Koji infantilci i bolesnici.

  • Česti

    27. septembar 2018 | 13:00

    To se zove propaganda, posle nam đavo kriv jel su svi na kraju uspešniji od nas!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA