• 0

Ambasadori Poljske i Slovenije u oproštajnim posetama kod Vučića: Evo šta su poručili na kraju mandata (FOTO)

Razgovori su vođeni u Predsedništvu Srbije

  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u odvojenim susretima u oproštajne posete ambasadora Poljske Tomaža Njegođiša i ambasadora Republike Slovenije Vladimira Gaspariča, koji završava svoj diplomatski mandat u Beogradu.

Vučić razgovarao sa Skatom o idejama za postizanje trajnog rešenja za pitanje Kosova (FOTO)

Vučić i Njegođiš su zaključili da pred Srbijom i Poljskom ima još mnogo mogućnosti za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

- Možemo mnogo da naučimo od Poljaka koji prednjače u Evropi po ekonomskom rastu i privlačenju investicija - rekao je predsednik Vučić.

Vučić i Njegođiš - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

On je takođe naglasio da veoma ceni kontinuiranu podršku koju Poljska pruža Srbiji u procesu evropskih integracija i uputio pozdrave predsedniku Andžeju Dudi, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Ambasador Njegođiš je zahvalio na podršci koju je imao tokom rada u Beogradu i rekao da očekuje da će sve više njegovih sunarodnika posećivati Srbiju.

Vučić i Njegođiš - Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

U drugom susretu, predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Gaspariču na dobroj saradnji i njegovom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Slovenije.

Predsednik Vučić i ambasador Gasparič su istakli da je održavanje zajedničkih sednica vlada Srbije i Slovenije značajno uticalo na bolje razumevanje i veću saradnju dveju zemalja.

predsednik Vučić i ambasador Gasparič - Foto: Tanjug/DRAGAN KUJUNDZIC

Obostrano je potvrđen interes da se dalje unapređuju ekonomske veze, a ambasador Gasparič je naglasio da mu je veoma drago da se povećavaju i investicije srpskih kompanija u Sloveniji.

Predsednik Vučić je zahvalio na podršci Slovenije evrointegracijama Srbije i izrazio uverenje da će najavljena poseta predsednika Pahora biti dodatni podsticaj sveobuhvatnoj saradnji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima