Ko podnosi "fantomske amandmane", a ko su "fantomski poslanici": Oštra rasprava u Skupštini Srbije

Poslanici raspravljaju o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju

Skupštinsku polemiku o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju obeležila je rasprava poslanika opozicije i vladajuće većine o "fantomskim amandmanima" i "fantomskim poslanicima".

Skoro 700 amandmana pred poslanicima: Skupštine Srbije nastavila rad

Najpre je poslanik Nove Srbije - Pokreta za spas Srbije Ðorđe Vukadinović rekao da su amandmani koje podnose poslanici vladajuće stranke "fantomski" i da su, kako je rekao, podneti ne da bi bili usvojeni, već da bi se trošilo vreme.

- Mi tri dana raspravljamo o amandmanima, u pojedinostima, a pri tome smo stigli do drugog člana na prvu tačku dnevnog reda…ako očekujete da neko sedi i da na taj način mazohistički sluša ove amandmane koji su formulisani samo zato da bi se pričalo o uspesima vlasti, prosto to je mazohizam koji je nerealno očekivati od predstavnika opozicije, a ja bih rekao i bilo kog narodnog poslanika koji drži do sebe - rekao je Vukadinović.

Na to je predsedavajući zamolio Vukadinovića da ne upotrebljava izraz "fantomski amandmani" i da ne spori pravo poslanika da obrazlažu svoje predloge, a obraćanje Vukadinovića izazvalo je negodovanje vladajuće većine pa je tako poslanik Vladimir Orlić rekao:

- Ðorđe Vukadinović je došao da nama kaže o čemu mi, kako je on kazao - raspravljamo ovde tri dana. Pa, on ne raspravlja, nego mi ovde raspravljamo tri dana, bez njegovog učešća. On je ušao u ovu salu pre minut i po, a pogledajte koliko ima sati, od 10 sati ja njega nisam video - rekao je Orlić, konstatujući da jedino fantomsko što se prethodnih dana dogodilo u Srbiji jeste "napad dvojice muškaraca sa fantomkama na suprugu Mladena Čolića, poverenika SNS u Šapcu".

Poslanici SNS - Foto-ilustracija: Tanjug/Sava Radovanovic

Poslanik SNS Aleksandar Marković je kritikovao što Vukadinoić naziva mazohizmom praćene izlaganja njegovih kolega i upitao je gde su poslanici opozicije?

- Gde su oni danas? Gde su juče? Gde su prekjuče? Šta je to pametnije što imaju da rade od prisustva na sednici Narodne skupštine na kojoj se donose važni zakoni...kažete fantomski amandmani. Ja isto onda mogu da kažem da su to fantomski poslanici koji nikada nisu prisutni kada treba da se raspravlja o predlozima zakona - naveo je Marković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    28. septembar 2018 | 16:01

    Opozicija očigledno iz dana u dan pravi problem.

  • Nikola

    28. septembar 2018 | 18:18

    Umesto opozicija da se zavuce u misiju rupu i uziva posto nista ne radi, oni provociraju.

  • Ivan

    28. septembar 2018 | 17:52

    Opozicija u Srbiji je prevazišla sve granice normalnog ponašanja i rada za šta je birana. Skupština je zdanje za poštovanje, a ne za pljuvanje i blaćenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA