Državni vrh Srbije uputio saučešće Indoneziji: Priroda je nemilosrdna kad reši da pokaže svoju snagu, spremni smo da pomognemo

- Građani Srbije se saosećaju sa prijateljskim narodom Indonezije - stoji u telegramu

  • 0

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas, povodom snažnog zemljotresa na ostrvu Sulavezi, pismo predsedniku Republike Indonezije Džoku Vidodu.

SAD iz korena promenile odnos prema našoj zemlji, svetski lideri izbegavali kosovske predstavnike u UN: Ovo je obeležilo boravak Srbije u Njujorku

- Primite moje saučešće povodom velikog broja žrtava snažnog zemljotresa praćenog cunamijem, koji je pogodio ostrvo Sulavezi. Duboko nas je pogodila njihova tragična sudbina i molim Vas da porodicama poginulih, kao i onima koji tragaju za svojim najbližima, prenesete izraze iskrenog saosećanja - navosi se u telegramu.

- Priroda je nemilosrdna kad reši da pokaže svoju snagu i teško je predvideti ovakve katastrofe. U ovim trenucima, pružamo Vam podršku da savladate teškoće i otklonite posledice razaranja, uz spremnost da, u okviru svojih mogućnosti, pružimo i neophodnu pomoć - poručio je predsednik Vučić.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je takođe telegram saučešća predsedniku Indonezije i poručila da se građani Srbije saosećaju sa prijateljskim narodom Indonezije.

- U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom katastrofalne tragedije koja je zadesila vašu zemlju i velikog broja stradalih. Molim Vas da prenesete izraze saučešća porodicama nastradalih i želje za što bržim oporavkom onima koji su povređeni - napisala je premijerka Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA