• 88

Vučić na posebnoj lokaciji sa načelnikom Generalštaba razmatra situaciju! Đurić poručio: ROSU upao na sever Kosova zbog šetnje Hašima Tačija

On je rekao da Srbija neće mirno gledati ovo i da je međunarodna zajednica obaveštena

  • 88

Direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, potvrdio je da su oko jezera Gazivode raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, kaže da je ROSU na severu Kosova i Metohije mimo svih dogovora i sporazuma, i da su tamo kako bi Hašimu Tači omogućili da obiđe to jezero.

Sve specijalne jedinice MUP-a u stanju najviše pripravnosti! Posle zauzimanja severa Kosova, oglasio se ministar policije

Ocenio je da je upad jedinica ROSU suprotan svim medunarodnim dogovorima i da one nemaju pravo da se pojavljuju na severu Kosova.
Kako je ukazao specijalne jedinice paravojne formacije ROSU naoružane do zuba napale i zauzele jezero Gazivode.
- Tači i njegovi naoružani teroristi uradili su to da bi Tači mogao slobodno da se šeta, slika i vozi u čamcu po jezeru Gazovde. Da bi do toga došlo, morali su da sklone i uhapse sve sa puta. U centru za ekologiju i razvoj sporta su vezali ljude i hapsili sa ciljem da zauzmu i zastraše ceo srpski narod na KiM - istakao je Ðurić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dodaje da je upad suprotan svim međunarodnim dogovorima i rezolucijama i da jedinice ROSU nemaju pravo da se pojavljuju na severu Kosova.
- Ovo se desilo naočigled cele međunarodne zajednice i svi koje smo zvali i obavestili šta se desilo, cutali su. Nema odgovra ni iz EU ni iz NATO-a - napominje.
Ističe da je Srbija upozorila sve u Prištini i medunarodnoj zajednici da nece tolerisati agresiju na naš narodo na severu Kosova, niti bilo kakav oblik nasilja prema našem narodu.
- Predsednik Vučić je upoznao i upozorio međunarodne predstavnike da ovakva vrsta ponašanja nije prihvatljiva i da Srbija u skladu sa rezolucijom 1244 namerava da štiti svoj narod - poručio je Ðurić.

On je rekao da predsednik Srbije u ovom trenutku ima sastanak sa vojnim vrhom Srbije na posebnoj lokaciji i da će vojno rukovodstvo biti spremno da preduzme sve neophodne mere i radnje koje su u skladu sa njihovim ovlašćenjima.

- Reagovaćemo u skladu sa Rezolucijom 1244 - rekao je on i najavio da će se u toku dana, u zavisnosti od razvoja situacije, ponovo obratiti građanima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima