≫ 

Veselji opleo po Tačiju: On je lažni patriota, danas je izveo manipulativnu i opasnu akciju

- Danas Kosovo ništa nije dobilo. Danas je izgubilo svoje građane, povređeno je njihovo poverenje u državu Kosovo. Danas su pobedili inat i političke manipulacije

  • 95

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je danas, povodom odlaska Hašima Tačija na Gazivode, da se sever Kosova ne brani "lažnim patriotskim demonstracijama".

Veselji je, kako prenosi "Gazetaekspres", rekao da se takve "manipulativne i opasne akcije" moraju završiti.

Prištinski portal napominje da je Veselji ovo objavio na Fesjbuku posle odlaska Tačija na sever Kosova i protesta Samoopredeljenja u Prištini.

(UŽIVO) ROSU se povukla sa Gazivoda, Srbi podigli blokadu: Vučić obilazi vojsku, večeras se obraća naciji (FOTO) (VIDEO)

- Danas Kosovo ništa nije dobilo. Danas je izgubilo svoje građane, povređeno je njihovo poverenje u državu Kosovo. Danas su pobedili inat i političke manipulacije. Jedna stvar treba da bude jasna svakome: Kosovo, njegov suverenitet, teritorijalni integritet, granice, sever, ne brane se lažnim patriotskim demonstracijama - napisao je Veselji.

Foto: Telegraf

Veselji je naveo da postoji samo jedan način za zaštitu "dostojanstva građana i države Kosovo - da budemo ujedinjeni protiv Srbije", dodajući da ostali putevi vode ka neuspehu.

U međuvremenu, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je izjavio da su se specijalne jedinice ROSU povukle sa severa Kosova i Metohije i da je Beograd dobio izvinjenje od pojedinih zapadnih ambasada, koje su ranije tvrdile da ROSU nisu ni bile prisutne na severu KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja Krstevski

    29. septembar 2018 | 19:53

    Tek ce biti haos medju njima, oni granice mogu da dele samo od svoje dedovine, Srbiju da ne diraju.

  • Jovana

    29. septembar 2018 | 20:07

    Zaista je sramno šta se sve Albancima dopušta. Očigledno da postoje dvostruki kriterijumi.

  • zile

    29. septembar 2018 | 19:07

    Tacijevi potezi su krajnje nepromisljeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA