Jovanović za mir po svaku cenu: Prekinuti pakao koji traje 3 decenije

On poziva vlasti u Beogradu i Prištini da ne vode dijalog razgovarajući preko konferencija za medije, već da preuzmu odgovornost za svoje poteze

  • 12

Posle najnovijeg incidenta na severu Kosova, potrebno je da se po svaku cenu sačuva mir, bez obzira na tenzije koje onemogućavaju trenutni nastavak dijaloga, ocenjuje predsednik LDP Čedomir Jovanović.

Janković kritikuje: Klizimo ka novoj tragediji! Đurić odgovara: Da se on pita, Srbija ne bi imala ni vojsku, ni samostalnost, a ne bi bila ni država

Jovanović u saopštenju ističe da "Beograd i Priština ne smeju da dozvole da se dosadašnji sporazumi relativizuju, jer se tako dva društva udaljavaju od konačnog rešenja kosovskog pitanja".

Jučerašnje tenzije pokazuju, ocenjuje Jovanović, da niko neće naći sreću u prizivanju sukoba, da se na taj način samo" dodatno traumatizuju ljudi", te poziva vlasti u Beogradu i Prištini da ne vode dijalog razgovarajući preko konferencija za medije, već da preuzmu odgovornost za svoje poteze, "a svojim društvima hrabro objasne zašto ćemo zajedno biti osuđeni da živimo na margini Evrope ako budemo izbegli poslednju šansu da svoje narode izvedemo iz pakla koji traje tri decenije".

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima obavezu da izađe s jasnim planom, koji mora imati širinu dovoljnu i za interese kosovskih Srba, ali i Albanaca koji žive na Kosovu, kao i građana Srbije, od čije podrške taj plan presudno zavisi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA