Uz počasnu Gardu Vojske Srbije i himnu počelo redovno jesenje zasedanje Skupštine

Redovno jesenje zasednje počinje prvog radnog dana u oktobru i ne može trajati duže od 90 dana

  • 1

Uz intoniranje državne himne i postrojavanje Garde Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine, počelo je redovno jesenje zasedanje, a na dnevnom redu su izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više sporazuma.

Kina vraća Kosovo u Savet bezbednosti UN: U novembru ponovo diskusija o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini

Redovno jesenje zasednje počinje prvog radnog dana u oktobru i ne može trajati duže od 90 dana.

Poslanici će razmatrati Sporazum vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazum o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa.

Pred poslanicima je i potvrđivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi.

Redovno jesenje zasednje počinje prvog radnog dana u oktobru i ne može trajati duže od 90 dana-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Među 12 tačaka dnevnog reda je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Pored toga, na dnevnom redu je i izbor članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Dosta je bilo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rosa

    2. oktobar 2018 | 12:54

    Редовно заседање Скупштине би требало, осим Гарде Војске Србије и химне, обавезно да почне након Божанствене Литургије за срећан и успешан рад, као што то на пример раде у Шведској.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA