Ružić sa predstavnicima "opozicionih opština": Dijalog pokrenut zbog navodnog "političkog kriminala" (FOTO)

- Jasno je da ste za mene i Ministarstvo koje vodim svi jednaki, ali opet s obzirom na iznete zahteve, zalagaćemo se za redovne sastanke i druge načine komunikacije kako bismo iste i rešili - izjavio je Branko Ružić

  • 42

Na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić organizovao je sastanak sa gradonačelnikom Grada Šapca Nebojšom Zelenovićem, predsednikom opštine Paraćin Sašom Paunovićem i zamenikom predsednika opštine Čajetina Arsenom Đurićem, radi iznalaženja rešenja za njihove zahteve.

Kina vraća Kosovo u Savet bezbednosti UN: U novembru ponovo diskusija o situaciji u južnoj srpskoj pokrajini

Zahtevi koji su izneti pred ovo Ministarstvo su izborna pravila, rasvetljavanje pitanja „prekomponovanja“ lokalnih vlasti i utisak institucionalnih pritisaka na lokalne vlasti.

Ministar Ružić je istakao da je tom Ministarstvu oduvek bio važan dijalog sa predstavnicima opština i gradova i da za njega nijedan predsednik opštine tojest grada nema u tom smislu „ekskluzivitet“.

- Jasno je da ste za mene i Ministarstvo koje vodim svi jednaki, ali opet s obzirom na iznete zahteve, zalagaćemo se za redovne sastanke i druge načine komunikacije kako bismo iste i rešili - rekao je Ružić.

Zahtevi koji su izneti pred ovo Ministarstvo su izborna pravila, rasvetljavanje pitanja „prekomponovanja“ lokalnih vlasti i utisak institucionalnih pritisaka na lokalne vlasti-Foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samoprave

Na ovaj način ministar je istakao da je dijalog sa predstavnicima Šapca, Paraćina i Čajetine pokrenut kako bi bilo postignuto uverenje ovih lokalnih samouprava da ne postoji kako navode, tzv. "politički kriminal" prema njima.

U tom cilju biće organizovane radne grupe, a na kraju i okrugli sto, na kojima će biti razmatrane teme od značaja za predstavnike ovih lokalnih samouprava. Sagovornici su se složili da je važno pozvati u rad tih tela i nevladine organizacije koje se bave ovim pitanjima.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nimrod

    2. oktobar 2018 | 12:41

    Opozicja pravi problem i tamo gde ga realno nema.

  • Govedarica

    2. oktobar 2018 | 12:52

    Opozicija nastavlja da spinuje i izmišlja razloge kako bi druge okrivila za sopstvenu nesposobnost i neuspeh.

  • Nikola

    2. oktobar 2018 | 12:15

    Nadam se da ce ovi sastanci doprineti tome da se lakse dodje do resenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA