Šamar iz ambasade SAD u Prištini: Podržavamo transformisanje KBS u profesionalnu vojsku, nema veta na tu odluku

Iz Ambasade kažu i da pozivaju kosovske političke lidere da osiguraju da se taj proces nastavi na "inkluzivan način koji odražava multietničku prirodu Kosova"

  • 40

Ambasada SAD u Prištini saopštila je večeras da ta zemlja nastavlja da podržava tranziciju Kosovskih bezbednosnih snaga u profesionalnu vojsku i dodaje da nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju, objavila je RTK, program na srpskom jeziku.

Haradinaj traži pravo na vojsku bez ikakvih ograničenja! KBS će operisati i na severu Kosova

- Sjedinjene Države nastavljaju da podržavaju disciplinovanu, transparentnu tranziciju KBS-a u profesionalnu, multietnicku NATO-interoperabilnu vojsku sa ogranicenim mandatom teritorijane samoodbrane. Nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju - navodi se u odgovoru iz ambasade SAD na pitanje RTK2, kakav je stav američke administracije povodom usvajanja amandmana od strane Komisije za unutrašnje poslove kosovske skupštine na Nacrt zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Iz Ambasade kažu i da pozivaju kosovske političke lidere da osiguraju da se taj proces nastavi na "inkluzivan način koji odražava multietničku prirodu Kosova".

- Od suštinskog je značaja da Kosovo, od ovog trenutka pa nadalje, blisko koordinira sa NATO saveznicima i da se angažuje sa svim svojim građanima dok tranzicija napreduje - navedeno je u odgovoru za RTK2.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA