≫ 

Đilas tvrdi da Vučić koristi 5. oktobar za reviziju istorije, Vesić mu odgovorio: Licemerno je da prozivaš, jer postoje svedoci tvog ponašanja tih dana

Novi verbalni duel Đilasa i Vesića

  • 20

I danas 5. oktobra, 18 godina posle narodne revolucije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić koristi ovaj datum za reviziju istorije, kao i za obračun sa svim demokratskim snagama, kaže lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas. Na ovu njegovu izjavu reagovao je član Predsedništva SNS Goran Vesić. Kako kaže, mislio je da nikada neće da doživi da Ðilas proziva bilo koga za 5. oktobar, jer je, kako je rekao, Ðilas bio na suprotnoj strani od ljudi koji su demonstrirali.

18 godina kasnije: Gde su danas i šta rade nekadašnji lideri DOS-a?

U reagovanju na današnju Vučićevu izjavu, u kojoj je, kako navodi, okvalifikovan kao pljačkaš koji je otimao od naroda, uništio Srbiju, i kao čovek koji je, uz Vuka Jeremića najbogatiji u regionu, Đilas kaže da je Vučićev nastup sraman.

- Njegov današnji sraman nastup sa iznošenjem laži na račun mojih koalicionih partnera, kao i o meni lično, pominjući da su Đilas i ostali krali i pljačkali i otimali sve što su stigli od naroda, jeste još jedan doprinos sagledavanju kompletne ličnosti ovog čoveka, koji danas vlada Srbijom. To je onaj isti čovek koji je dobro živeo od politike, ali nije plaćao komunalije i račune za telefon, pokazujući odnos prema državi, dok je pozivao građane u ratove za Karlobag i Viroviticu. To je onaj isti čovek koji se, dok su izbeglice sa Kosova bežale u kolonama nakon njegove pogrešne politike, a građani bombardovani, utrčavao u novi stan od jednog ara koji je opet uzeo od naroda - navodi Đilas u saopštenju.

Kako piše, "to je onaj isti čovek koji decenijama istresa džepove građana samo za sopstvene privilegije, a da nije imao u radnoj knjižici ni dana radnog staža".

- Zbog njegovih laži sam ga tužio, ali on nastavlja da govori neistine jer je Srbija danas, posle 18 godina, opet država linča, progona politčkih neistomišljenika, neslobode i kontrolisanog sudstva i medija - naveo je Đilas.

Dragan Đilas - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

S druge strane, Vesić je ocenio da je licemerno što lider Saveza za Srbiju Dragan Ðilas govori o 5. oktobru, i istakao da je Ðilasov problem što postoje svedoci njegovog ponašanja pre i posle 5. oktobra.

Kaže da svedoci mogu da potvrde kako je odbio ponudu Otpora da radi kampanju za njih.

- A kako bi prihvatio kada je u tom trenutku radio sa RTS-om - upitao Vesić.

On navodi da postoje i svedoci koji mogu da potvrde da je premijer Srbije Zoran Ðinđić 2001. godine podneo krivičnu prijavu protiv Ðilasa jer je išao po firmama i lažno se pozivao na Ðinđića.

- Dakle, stvarno je licemerno da Ðilas priča o 5. oktobru - poručio je Vesić.

Foto: Milena Đorđević

On kaže i da kada je u pitanju bogaćenje, vreme posle 5. oktobra i politika bili su zlatni za Ðilasa.

- Tada je Ðilas postao Tadićev direktor Narodne kancelarije, Koštuničin ministar i tajkunski gradonačelnik. Kakvko je to vreme za Ðilasa bilo najbolje se vidi po tome da je 2006. godine prijavio da ima ženinu vilu na Dedinju, automobil iz 2003. godine i 70.000 evra ušteđevine. Kada je otišao sa vlasti, 2016. godine prijavio je da ima 24 miliona evra u nekretninama. Tako je u zlatnom vremenu koje je proveo na vlasti ovaj čarobnjak u bogaćenju na račun građana postao milioner - ukazuje Vesić.

Navodi i da Ðilas stvarno misli da će se zaboraviti kako je oteo u Pionirskom gradu zemljište namenjeno za dečije igralište i napravio Kuću Velikog brata, prvi rijaliti u Srbiji na kojoj je zaradio milione.

Vesić kaže da i danas , 5. oktobra, podseća Ðilasa da važi njegov poziv da izađe sa njim na TV duel.

- Kao što sam ga zvao 4. oktobra a zvaću ga i 6. oktobra. Ako se usudi ikada da prihvati poziv na duel biće to prilika da pričamo o tome kako se obogatio ali i šta je zaista radio 5. oktobra 2000. godine - napominje Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    5. oktobar 2018 | 19:41

    Djilasu je lud ako misli da ce opet doci na vlast kao tog 5.oktobra.Narod je progledao i zapamtio istoriju koju nece vise ponoviti.

  • Caca

    5. oktobar 2018 | 19:38

    Bolje bi bilo Đilasu da se pogleda u ogledalo...

  • Zoki

    5. oktobar 2018 | 19:40

    Đilas se posle 5.oktobra obogatio, svi smo svedoci toga, umesto da ćuti od sramote i da se sakrije on proziva druge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA