Jeremić u SAD poručio da precrtavanje granica vodi ka sukobima, Đurić odgovara: On je veći lobista protiv Srbije od Pacolija

- Jeremić mesecima intenzivno radi na sprečavanju i miniranju kompromisa u srpsko-albanskim odnosima - poručio je Marko Đurić

  • 71

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je danas da je Vuk Jeremić veći lobista protiv pozicije Srbije od Bedžeta Pacolija i da je zaslužio čestitke Prištine, gde ga, kako kaže, mediji inače redovno hvale.

Junker upozorio da je Balkan bure baruta i tlo pogodno za ratove! Oglasio se Vučić: Uloga Srbije je da pređe preko provokacija iz regiona

- Jeremić mesecima intenzivno radi na sprečavanju i miniranju kompromisa u srpsko-albanskim odnosima, a linije razgraničenja koje on štiti kao nepovredive jesu iste one linije koje su on i Boris Tadić definisali kada su postavili stalne prelaze i granicu između Srba i Srba - naveo je Ðurić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Jeremić je pokazao još jednom ko je i šta je kada je otišao u inostranstvo da lobira protiv interesa svoje države i naroda. Da stvar bude gora, kaže Ðurić, to čini u Sjedinjenim Američkim Državama, koje su posle mnogo godina intenzivnih diplomatskih napora Beograda najzad počele da srpskom narodu priznaju pravo na sopstvene nacionalne interese.

- U najogoljenijem nastupu antidržavnog i antinacionalnog delovanja, Jeremić je, ne samo Srbima na Kosovu i Metohiji, već i Srbima u čitavom regionu, poručio da su svi drugi imali pravo da iscrtvaju granice na štetu srpskog naroda, a da jedino Srbi nemaju pravo da postave pitanje pravednosti i održivosti nasilno uspostavljenih linija razgraničenja - ističe Ðurić.

Jeremić mesecima intenzivno radi na sprečavanju i miniranju kompromisa u srpsko-albanskim odnosima-Foto: Tanjug/Tanja Valič

On kaže i da je zločin napadati diplomatske napore za iznalaženje kompromisa kao osnove za trajan i održiv mir u regionu, ali da Jeremić od tog zločina ne preza, i da će vreme pokazati za čiju je korist i za koliki novac sve to činio.

- Jeremić se, iz lakomosti i koristoljublja, kocka sa budućnošću građana Srbije, i siguran sam da će kad-tad odgovarati za to štetočinstvo, ako nigde drugde, onda pred srpskom istorijom, jer u albanskoj istoriji on će ostati zapisan kao jedan od najvećih nacionalnih heroja - zaključio je Ðurić.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, na otvaranju "Pirson globalnog foruma" održanog na Univerzitetu u Čikagu, rekao je da ako se nastavi u pravcu precrtavanja granica po etničkom principu na Kosovu i Metohiji, novi sukobi nisu daleko i dodao da način na koji se međunarodna zajednica sada odnosi prema Balkanu pogoduje njihovom izbijanju.

Predsednik Narodne Stranke Vuk Jeremić, govorio je o KiM na otvaranju "Pirson globalnog foruma" održanog na Univerzitetu u Čikagu-Foto: Telegraf

Prema njegovim rečima, vlasti u Beogradu i Prištini ohrabruju se da postignu sporazum koji bi podrazumevao precrtavanje linije razgraničenja po etničkom principu.

- Vrlo je izvesno da bi takav presedan izazvao lanac događaja, koji bi vodio pokušaju primene istog principa i u drugim delovima regiona. Revizija krhkih granica mogla bi da bude varnica koja bi pokrenula nove sukobe na Balkanu - rekao je Jeremić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dvd

    6. oktobar 2018 | 16:53

    Jeremicu zar te nije sramota...

  • Ivana

    6. oktobar 2018 | 17:32

    Jeremić je debelo plaćen da priča ovo što priča, to i vrapci znaju.

  • rada

    6. oktobar 2018 | 17:42

    Sve što je Jeremić do sada radio išlo je u prilog albancima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA