Zašto je Vučić u Kazahstan poveo pet ministara i dva gradonačelnika? (FOTO) (VIDEO)

U delegaciji su Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić, Branislav Nedimović, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin i gradonačelnici Beograda i Novog Sada Zoran Radojičić i Miloš Vučević

  • 57

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u dvodnevnu posetu Kazahstanu poveo je delegaciju koju čine pet ministara i dvojica gradonačelnika Beograda i Novog Sada, kao i privrednici.

(UŽIVO) Vučić u trećoj poseti Kazahstanu: Razmenio ordenje prijateljstva sa predsednikom Nazarbajevim, pa ga pozvao da poseti Beograd (FOTO) (VIDEO)

Pored toga što se očekuje potpisivanje više sporazuma, odgovor na pitanje što mu društvo u Astani prave i potpredsednica Vlade i ministarka za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin,  i gradonačelnici Zoran Radojičić i Miloš Vučević dao je i sam predsednik države.

On je objasnio da je velika delegacija iz Srbije prisutna kako bi naučila iz čuda koji je napravio predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- U mali broj zemalja veliki broj ljudi iz Srbije dolazi. Oni su došli želeći da vide čudo koje ste vi napravili. Ne znam da li građani Jazahstana to mogu da vide, ali ovo što ste napravili i kako ste napravili  je stvarno pravo čudo. Ovde se pored pet ministara, ovde su i gradonačelnici dva naša najveća grada, Beograda i Novog Sada, da bi mogli mnogo toga da nauče od vas i vašeg gradonačelnika i da prenesu u našu zemlju. Mi ćemo da nastavimo da razvijamo naše odnose, mnogo toga očekujemo od poslovnog foruma i dalje saradnje naših vlada i ministarstava - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Inače, Srbija i Kazahstan potpisaće nekoliko sporazuma -  Sporazum između Vlade Kazahstana i Srbije o saradnji u borbu protiv kriminala, Memorandum o uzajamnom razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva razvoja Kazahstana u oblasti politike mladih, Memorandum o saradnji i razmeni u oblasti građevinarstva između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za investicije i razvoj Kazahstana, kao i i Memorandum o razumevanju između nadležnih organa Srbije i Kazahstana u oblasti vazdušnog saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    9. oktobar 2018 | 12:00

    Sigurno jer je poseta vezana za mnoge ugovore koje treba sklopiti iz razlicitih oblasti,pa je zbog toga takva delegacija. Da moze adekvatno i na pravi nacin da razmeni misljenje i uspostavi saradnju.

  • Stefan

    9. oktobar 2018 | 12:10

    Ova poseta je veoma znacajna za Srbiju na svim poljima.

  • Milica

    9. oktobar 2018 | 12:25

    Nove prilike za saradnju su moguće, zašto da ih ne povede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA