≫ 

Zukorlić posle pretnji ISIS-a živi kao tajni agent: Menja stanove, izbegava telefon, dopisuje se u šiframa

- Takođe je poveo računa i o svom kretanju, te se tokom putovanja, koja su česta zbog poslovnih obaveza, trudi da menja i prevozna sredstva, to jest da ne ide stalno istim automobilom. Nikad se ne vraća istim putem kojim je išao... - navodi izvor

  • 4

Lider SPP-a i narodni poslanik Muamer Zukorlić, primoran je da živi u stilu čuvenog tajnog agenta Džejms Bonda nakon ozbiljnih pretnji likvidacijom upućenih od strane terorističke organizacije ISIS.

ISIS pozvao na likvidaciju Zukorlića: Posle pretnji Islamske države poslanik dobio obezbeđenje

Kako saznaje list Alo od dobro obaveštenog izvora, muftija, osim što ima i privatno, ali i službeno obezbeđenje, skoro svakodnevno menja lokacije, odnosno stanove u kojima boravi, automobile kojima se vozi, rute kojima se kreće, izbegava komunikaciju putem mobilnih telefona, a kada piše poruke, to radi u šiframa.

- Nakon što je na portalu Rumi, koji je pod kontrolom Islamske države, objavljen tekst u kome se poziva na smrt Zukorlića, njegov stil života se u potpunosti promenio. Njega sada obezbeđuju tri bezbednosne organizacije. Primoran je da često menja lokacije na kojima boravi, odnosno izbegava da se duži vremenski period zadrži na istoj.

- Takođe je poveo računa i o svom kretanju, te se tokom putovanja, koja su česta zbog poslovnih obaveza, trudi da menja i prevozna sredstva, to jest da ne ide stalno istim automobilom. Nikad se ne vraća istim putem kojim je išao... - navodi sagovornik Alo i dodaje da su Zukorliću u pomoć priskočili svi prijatelji i ljudi koji ga podržavaju.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

- Nude mu svoje automobile da ih koristi, pa čak mu daju i ključeve od stanova ako treba da prespava u njima. Svi ove pretnje shvataju veoma ozbiljno i žele da on bude na bezbednom - ističe naš izvor.

Kriminolog Zlatko Nikolić rekao je da je uveren da je zbog ovih pretnji Zukorlićev šef obezbeđenja preuzeo drastične mere, koje se, dodaje, verovatno ne dopadaju ni samom Zukorliću.

- Kako će se neko obezbeđivati, odlučuje šef obezbeđenja te ličnosti i njihovih procena šta je najefikasnije. To može svakako biti česta promena automobila, promena stanova, odnosno mesta boravka, maršruta kojima se kreće, izbegavanje rutinskih kretanja da bi se onemogućilo onima koji tu osobu možda prate da se uđe u trag i izvede napad. Za laičku javnost to deluje pomalo paranoično, a ta paranoja je nužna i neminovna.

- Lično, ne bih voleo da budem u koži nijednog štićenog lica. Štićemno lice mora da sarađuje i kada mu se ništa od toga ne sviđa. I telefoni su im pod posebnim merama, pa kao u filovima moraju da pišu šifrovane poruke. Zukorlić ima umereniji pristup islamu, što se radikalistima ne sviđa, a znaju koliki je njegov uticaj, pa im, naravno, smeta, zato su te pretnje ozbiljne - kaže kriminolog za ovaj list.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nevena

    10. oktobar 2018 | 12:28

    Tacno, Djejms Bond, i on je stalno mijenjao "ribe" ili zene kako hocete. .... :)

  • Mile plašljivko

    10. oktobar 2018 | 14:11

    Da su ovako čuvali Đinđića danas bi bio živ. Sad čuvaju muftiju od njegovih a Čedu ne znam od koga. Mislim se da i ja tražim obezbeđenje, mnogo se plašim veštica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA