Vučić opisao kako se Netanjahu gurao pored Putina, a ovaj dozivao njega i koliko je Srbiju koštao ruski veto o Srebrenici

Predsednik se prisetio svojih poseta Moskvi i sastanaka sa Vladimirom Putinom, te opisao i neke nesvakidašnje situacije u kojima se našao tokom tih poseta

  • 73

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, govoreći o jakom prijateljstvu koje veže Srbiju i Rusiju, prisetio se svojih poseta Moskvi i sastanaka sa Vladimirom Putinom, te opisao i neke nesvakidašnje situacije u kojima se našao tokom tih poseta.

Skandal u Beču! Srbija i Španija napustile skup zbog Kosova

Naime, on se prisetio velike vojne parade u Moskvi i marša "Besmrtnog puka" u znak sećanja na sve ljude koji su se borili protiv nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu, kada je bio gost predsednika Putina. Sa njima je gradskim ulicama šetao i izraelski premijer Benjamin Netanjahu, a predsednik Srbije se prisetio jednog nesvakidašnjeg događaja.

- Po protokolu je trebalo da idem sa desne strane, jer je funkcija predsednika veća od funkcije premijera, ali se Netanjahu gurao između nas dvojice. Onda idemo par koraka, pa se Putin okrene i zove me: "Aleksander" i tako nekoliko puta - ispričao je predsednik Vučić u emisiji TV Prva.

On je podsetio da je Vladimir Putin više puta dokazao koliko Srbija može da računa na pomoć Rusije, a podsetio je na događaj iz 2015. godine, kada je Rusija uložila veto na Rezoluciju o Srebrenici.

- Za mene je važno to što je Rusija 2015. stavila veto na Rezoluciju o Srebrenici. Tada je Putin sprečio da se Srbija proglasi genocidnim narodom - poručio je on i naglasio da naš pravac nije da se pozivamo na prošlost sa Rusijom, nego da na najbolji mogući način gradimo budućnost.

Za mene je važno to što je Rusija 2015. stavila veto na Rezoluciju o Srebrenici-Foto: Tanjug/Rade Prelic

Na pitanje koliko nas je "koštao" ruski veto, predsednik je uzvratio kontrapitanjem "A koliko nas je koštao? Neki pre mene su dali NIS".

Govoreći o jednom sastanku sa Putinom, Vučić je rekao da ga je ruski predsednik primio u svojoj kući u 22:45, uz klavir koji je svirao, a da je sastanak završen u jedan sat iza ponoći.

Tada ga je Putin pozvao na noćnu ligu, odnosno na hokej.

- Niti znam da sviram klavir, niti znam da vozim rolere ili da igram hokej. Kad igra Šojgu, to je kao da igram ja - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA