≫ 

Član Predsedništva BiH bi da određuje granice Srbije! Komšić nastavlja sa provokacijama: Ako smo mi nestabilni, neće biti dobro ni njima

- To je moj stav, a da li ćemo mi uspeti da dođemo do dogovora, nije samo u našim rukama, već i u rukama Srbije - izjavio je novoizabrani član Predsedništva BiH Željko Komšić

Novoizabrani član Predsedništva BiH Željko Komšić izneo je danas stav da "ne dolazi u obzir nikakvo pomeranje granice niti crtanje novih delova granice, niti razmena teritorija kako je to Srbija predlagala".

Tači bi i priznanje Kosova i članstvo u UN: Nada se konačnom dogovoru sa Srbijom do sledećeg proleća? (VIDEO)

- To je moj stav, a da li ćemo mi uspeti da dođemo do dogovora, nije samo u našim rukama, već i u rukama Srbije. Ja ću sve učiniti da imamo prijateljske odnose sa svim susedima, jer je to naš interes. Želimo da Srbija, Crna Gora i Hrvatska budu stabilne, jer ćemo i mi imati koristi od toga. Ako smo mi nestabilni, sigurno neće biti dobro ni njima - rekao je Komšić u intervjuu portalu Klix.ba.

On je rekao i da tehnički deo projekta kako treba rešiti granicu sa Srbijom nije u rukama Predsedništva, već državne komisije za utvrđivanje granice i resornog ministarstva.

Želimo da Srbija, Crna Gora i Hrvatska budu stabilne, jer ćemo i mi imati koristi od toga-Foto: Wikipedia/Official White House Photo by Lawrence Jackson

Podsetimo, pre smao nekoliko dana, izabrani član Predsedništva BiH iz redova hrvatskog naroda izjavio je da je za njega Kosovo nezavisna država, ali da je sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu malo verovatno da BiH promeni promeni odluku o Kosovu.

Nemam dilemu da je Kosovo nezavisna država. Odmah da znate da je to moje mišljenje... Rekao sam da je Kosovo nezavisna država i da bi BiH bilo pametno da to uradi, ali sa Miloradom Dodikom u Predsedništvu ja čisto sumnjam da ćemo doći do te odluke, ali ne krijem svoj stav - rekao je tada Komšić.

VIDEO: Dodik nakon izbora

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    12. oktobar 2018 | 22:37

    Komšić se ponaša kao da je član predsedništva Kosova, a ne BIH.

  • Gaga

    12. oktobar 2018 | 21:29

    Komsic neka gleda u svoje dvorise ...

  • Np

    12. oktobar 2018 | 21:45

    Mrs bre vise preko glave nam je i Bosne i Hrvatske i Albanije i "Velikih sila"ceo zivot nam neko diktira neke granice nek svako gleda u svoje dvoriste i cao zdravo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA