≫ 

Mihajlović za Telegraf objasnila zašto nije odmah reagovala na Skatovu izjavu o "nezavisnom Kosovu"

- I ne znam šta je problem, to što želimo da gradimo auto-put sa američkom kompanijom ili nešto drugo - pitala se Mihajlović

  • 0

Posle izjave američkog ambasadora u Beogradu, Kajla Skata, da je Kosovo suverena država, reagovala je i potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, koja je za Telegraf izjavila da je njen stav o Kosovu poznat, a to je da Vlada Srbije nikad neće priznati nezavisnost južne srpske pokrajine.

Nisi ti tu, ambasadore, da ispravljaš novinare: Vučić o Skatovoj izjavi da je Kosovo suverena država

- Nisam reagovala odmah na ovu neprimerenu izjavu američkog ambasadora, jer je ona data na događaju na kome smo sa američkom kompanijom "Betel" dogovarali izgradnju za Srbiju izuzentno važnog auto-puta od Čačka do Kruševca, koji je vredan 800 miliona evra i koji treba da poveže 500.000 građana Srbije - rekla je ona za naš portal.

Kako je objasnila, ona je reagovala posle toga i ponovila svoj stav da Kosovo nije i neće biti nezavisna država i da takav stav Srbije podržava više od polovine sveta.

- I ne znam šta je problem, to što želimo da gradimo auto-put sa američkom kompanijom ili nešto drugo - pitala se ona.

Foto: Tanjug/Kabinet potpredsednice Vlade/M.Mircetic

Ona je naglasila da ono što Srbija, odnosno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, danas pokušava jeste da dođe do trajnog, kompromisnog rešenja za Kosovo kako bi se sačuvao mir u regionu.

- Da dođemo do dogovora koji će omogućiti miran život za Srbe i Albance. Do takvog rešenja može da dođe samo ekonomski jaka, u svetu ugledna, nezavisna i samostalna Srbija. Zato Srbija danas, ekonomski, i naročito u oblasti infrastrukture, sarađuje sa kompanijama iz Rusije, Kine, ali i iz SAD i zemalja EU, jer je strateški put Srbije punopravno članstvo u EU. Srbija je mala zemlja kojoj treba mnogo prijatelja i potrebni su nam njihova znanja i nove tehnologije kako bismo od Srbije napravili što bolje mesto za život naših građana - izjavila je Mihajlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA